El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps
español Este contenido sólo está disponible en valenciano

Setla tindrà el reivindicat Centre Social en cinc mesos

El projecte consisteix en la reforma de l'actual centre social situat a la plaça de les Escoles núm. 2, per tal de dotar-lo dels serveis mínims de salubritat, accessibilitat i ús dotacional.

99.004€ és el pressupost per a la rehabilitació d'aquest espai que és una reivindicació dels veïns des del 2015.

Muro, per fi podrà tindre un espai en condicions. L’Ajuntament, al costat dels tècnics de la Diputació d'Alacant i responsables de l'empresa adjudicatària, van firmar l'acta de comprovació del replanteig de l'obra divendres 9 de febrer i les actuacions van començar a executar-se aquesta mateixa setmana, el 13 de febrer.

El pressupost total és de 99.004,54 € i es durà a terme dins del Pla Planifica d’inversions i finançament d’infraestructures de la Diputació Provincial d'Alacant, i disposa d'una aportació municipal de  25.583,10 €.  Les obres duraran cinc mesos.

La primera actuació es va fer a la legislatura del 2015-2019 amb la rehabilitació i condicionament de l'edifici annex, i quedava pendent l'actuació que afectarà les instal·lacions centrals.

El projecte consisteix en la reforma de l'actual centre social situat a la plaça de les Escoles núm. 2, per tal de dotar-lo dels serveis mínims de salubritat, accessibilitat i ús dotacional. L’edifici, construït l'any 1970, es compon d'una terrassa exterior coberta i un únic espai interior multiusos, al qual s’accedeix directament a través de la porta d'entrada. Els revestiments, acabats i equipament són de l'època, i es troben en mal estat a causa, entre d'altres, dels moviments que pateix l'edifici, suposadament per l'empenyiment i alçament que li estan produint les arrels d'un pi gran plantat davant de la façana principal de l'edifici.

La reforma afectarà principalment aspectes d'accessibilitat i la seua adequació als estàndards, normativa i necessitats actuals d'electricitat, il·luminació, telecomunicacions, lampisteria i sanejament. Respecte als aspectes d'eficiència energètica, es millorarà l'aïllament de l'envolupant de l'edifici en aquells elements que es modifiquen, se substituirà la il·luminació existent per lluminàries tipus led i es canviarà tota la fusteria. En quant a l’espai, l’actuació es realitzarà a l’entrada, hall, sala multiusos, cuina, vestíbul i bany. A més, es millorarà el sòl, sostres i parament verticals i es millorarà l’equipament existent.

L'alcalde pedani de Setla, Javier Berenguer, s'ha mostrat molt content per l'inici d'unes obres “que estàvem esperant des de fa molt temps i que per fi es faran realitat”, ha destacat. Així mateix, confia “que l'actuació vaja ràpida, perquè el centre social són unes instal·lacions que donen molta vida a Setla i volem poder gaudir-les en les pròximes festes”.

L’alcalde de Muro, Vicent Molina, ha anunciat que s’ha d'avançar també en l'adjudicació del bar de la llar dels jubilats annex, i sobre això ha informat que “ens han confirmat des de Diputació que es durà a terme quan s'incorporen els romanents de tresoreria al projecte, que ja està aprovat i redactat des de finals d'any passat, per la qual cosa esperem poder començar les obres al més aviat possible”.