El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Opinió de Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi,

Opinió de Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi

Cada minut que passa els valencians perdem 3.000 euros

Màrius Ivorra
Opinió de Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi

Els valencians i les valencianes patim des de sempre un finançament injust, tant se val qui governara ací i a l'Estat, si PP o PSOE. Una situació que, a més, no té comparació: estem per baix de la mitjana estatal de renda per càpita però aportem com si estiguérem per damunt. És a dir, amb els nostres impostos financem territoris més rics que nosaltres. Opinió de Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi

Els valencians i les valencianes patim des de sempre un finançament injust, tant se val qui governara ací i a l'Estat, si PP o PSOE. Una situació que, a més, no té comparació: estem per baix de la mitjana estatal de renda per càpita però aportem com si estiguérem per damunt. És a dir, amb els nostres impostos financem territoris més rics que nosaltres.

Els valencians som un 12% més pobres que la mitjana espanyola, però paguem com si fórem un 12% més rics, a més a més som els únics que paguem a l'estat central més del que rebem estant per baix de la mitjana de renda.

Per altra banda, som el 10,7% de la població de l'Estat i rebem el 5,17% de les inversions, és a dir, la meitat del que ens correspondria per justícia. Aquest dèficit d'inversions ha generat el que els experts consideren un deute històric (diferència entre el que hauríem d'haver rebut i el que efectivament vàrem rebre) de 13.500 milions d'euros des de 2002.

Per esta injustícia, el proper dissabte 18 de novembre hi haurà una manifestació a València per reclamar un finançament just per als valencians.

La qüestió del finançament ens afecta a tots. Per això, la manifestació serà majoritària de les forces socials i polítiques del País Valencià, però sobre tot transversal perquè la convocatòria no va contra ningú, sinó per un millor sistema de finançament més just per als valencians.

A la convocatòria s’han adherit a més de sindicats, la patronal empresarial CEV i més d’un centenar d’entitats, associacions i organitzacions de la societat civil i del món econòmic, els partits amb representació parlamentària PSPV, Compromís, Podem i Ciudadanos, tots a excepció del PP.

Per facilitar als veïns de la nostra comarca el desplaçament, Compromís hem organitzat el viatge amb autobús a València el proper dissabte 17 amb un preu mínim. Està obert a qualsevol persona que vulga anar a reivindicar el finançament just.

Els valencians hem de tenir la capacitat de visualitzar-nos, fer que la nostra veu s’escolte a la resta de l’Estat, cosa que fins ara, amb els grans partits sols ens hem vist perjudicats i arraconats. Jo ho tinc clar, la qüestió del finançament ens afecta a tots perquè cada minut que passa els valencians perdem 3.000 euros.

Opinió de Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi