Caixa Ontinyent busca convertir-se en l’entitat valenciana “de referència”
En paraules del president de Caixa Ontinyent, José Pla, un dels seus objectius és “fer front al futur amb garanties”, a més de convertir-se en “l’entitat valenciana de referència”. Des del seu punt de vista, hi ha motius per a sentir-se optimistes, ja que “partim d’una situació molt positiva”.
L’Assemblea General ha aprovat el nou Pla Estratègic després d’augmentar els beneficis respecte a anys anteriors, la qual cosa els permetrà consolidar l’obra social.
El 2022 Caixa Ontinyent va ingressar 12,1 milions d’euros (un 0,26% més que el 2021), tot i que, després de pagar els impostos, aquest benefici es va reduïr a 9,2 milions d’euros, els quals seran distribuïts de la següent manera: 8,2 milions passaran directament a la reserva, mentre que el milió restant (que, finalment, serà d’1,5 milions tenint en compte altres conceptes) anirà destinat a diverses accions de la seua obra social, que inclou la reobertura del Club de Jubilats d’Ontinyent com a Centre Cívic, programes d’investigació locals o de formació per a joves. Una sèrie de serveis que, a hores d’ara, acull a més de 38.000 usuaris arreu de tota Espanya.
A més d’aquesta bona notícia, Caixa Ontinyent ha celebrat l’Assemblea General amb l’assistència del 68% dels seus consellers i ha anunciat un descens de la morositat del 2,62% i, per si no n’hi haguera prou, que el seu capital CET1 està molt per damunt del mínim exigit pel Banc d’Espanya (un 15,08%).
D’altra banda, tots els membres han donat el vistiplau al Pla Estratègic 2023-2025 que pretén combatre la inflació, la forta competència empresarial, el canvi climàtic o l’evolució digital, donar suport a famílies, autonòmics i pymes, expandir-se a noves zones del País Valencià, definir el model tecnològic del futur o assegurar amb garanties la rendibilitat i sostenibilitat del negoci.