El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Caixa Ontinyent, compromesa amb el Medi Ambient, analitza l'impacte de les activitats abans de finançar-les

Caixa Ontinyent compta amb 75.154 clients, i una plantilla de 179 persones. Este 2022 el volum de negoci ha sigut de 1.649 milions d'euros. Són dades de la memòria de l'entitat.

L'entitat ha publicat la seua primera memòria de sostenibilitat i responsabilitat social on recull les accions realitzades el 2022 i on expliquen els seus compromisos amb la societat i el medi ambient.

"Som una entitat arrelada al territori i compromesa amb el nostre entorn" diu José Pla, president de Caixa Ontinyent, qui explica que este compromís és ample, no sols amb l'Obra Social sinó també amb la sostenibilitat mediambiental. "La nostra activitat no genera gasos contaminants, però participem en la inversió d'empreses que ho podem fer", explica, "i en les nostres estratègies podem controlar com afecten el medi ambient i prendre mesures".

Esta implicació de Caixa Ontinyent amb el Medi Ambient no és nova, però ara ho han deixat reflectit en la primera memòria de sostenibilitat i responsabilitat social que recull totes les actuacions fetes el 2022. Allí expliquen com estableixen objectius de millora per a les activitats que financen i que podran tindre impacte ambiental. Però també conten tot el que han fet a casa pròpia. Cal destacar, per exemple, que el 100% de l'energia elèctrica que consumeix Caixa Ontinyent en totes les seues oficines prové de fonts renovables. A més, durant l'últim any han reduït un 6% el consum de paper, o un 4% el consum d'aigua.

Presentació de la memòria

 

A més, des del 2019 estan adherits al Pacte Mundial promogut per Nacions Unides i on es demana a les empreses el compliment de 10 principis relacionats amb els drets humans, els drets dels treballadors, la cura pel Medi Ambient i la lluita contra la corrupció. Caixa Ontinyent també està alineada amb els objectius ODS de l'Agenda 2030.

"Ser sostenible és més que cuidar el Medi Ambient. És ser capaç de gestionar els recursos que tenim hui sense comprometre els recursos de les pròximes generacions", conclou José Pla. 

La memòria també parla de l'Obra Social, amb 24 centres en funcionament en diferents localitats, i 244 activitats realitzades, que han permés el manteniment de 274 llocs de treball estable. També han col·laborat de diferents maneres amb 173 col·lectius, i l'Obra Social ha beneficiat quasi 189.000 persones.

Açò és tan sols un apunt d'esta primera memòria de Caixa Ontinyent que es pot consultar completa ací.