El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Caixa Ontinyent i el Campus d'Alcoi UPV col·laboren en la fabricació de material sanitari

Impressora 3D que s'està utilitzant en aquesta iniciativa.

La producció diària s'estima en unes 30 màscares, que s'utilitzen per a proveir a l'hospital Verge dels Lliris.

Caixa Ontinyent està col·laborant en la fabricació de material sanitari amb les impressores 3D que disposa al Campus d'Alcoi de la UPV, on l'entitat compta amb un laboratori d'impressió digital impulsat per la seua Obra Social.

La iniciativa sorgeix al Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, mitjançant l'adhesió al moviment 'Coronamakers', format per una xarxa de voluntaris que disposen d'aquesta mena d'impressores i distribueixen als hospitals el material de protecció contra el Coronavirus.

En concret, les impressores 3D del Campus d'Alcoi s'estan utilitzant per a la fabricació de màscares protectores per als professionals sanitaris. Estan formades per un suport i un vinil transparent que cobreix tota la cara. La producció diària s'estima en unes 30 màscares, que s'utilitzen per a proveir a l'hospital Verge dels Lliris, segons les necessitats que es transmeten a la pròpia Universitat.

El laboratori digital 'Design Factory' del Campus d'Alcoi va ser impulsat per l'Obra Social de Caixa Ontinyent fa 6 anys, en el qual s'han invertit des d'aleshores 75.000 euros. Està integrat a l'Aula d'Empresa que l'entitat va posar en marxa amb l'objectiu de promoure la investigació i creativitat entre els estudiants.