El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Caixa Ontinyent inaugura la seua seu central amb la presència del president Ximo Puig

Visita a les noves instal·lacions de Caixa Ontinyent en el dia de la inauguració
Puig defineix Caixa Ontinyent com "el cor del nostre xicotet sistema financer", i destaca la seua "modernitat, arrelament i compromís amb el territori"

Caixa Ontinyent es va instal·lar en el cor d'aquest municipi l'any 1889, i malgrat les deslocalitzacions i la cerca constant de rendibilitat que marca l'actualitat, aquesta Caixa ha decidit quedar-se on estava. Això si, ha renovat totalment l'edifici, que ara compta amb les més innovadores mesures de seguretat, les últimes tecnologies, i els més moderns dispositius d'eficiència energètica. El president de la Generalitat Ximo Puig ha inaugurat la nova seu, i destaca la "modernitat, arrelament a un territori i compromís permanent amb la seua gent" de Caixa Ontinyent.

"Caixa Ontinyent és el cor del nostre xicotet sistema financer valencià. És l'exemple que es poden fer les coses bé". Així ho ha dit el president de la Generalitat Ximo Puig en la inauguració oficial de la nou seu central de Caixa Ontinyent al municipi del mateix nom. Un edifici que, segons el president, "arreplega el sentir de Caixa Ontinyent: modernitat, arrelament a un territori i compromís permanent amb la seua gent".

És cert que es tracta d'un edifici imponent, amb impressionants mesures de seguretat, les últimes tecnologies i els més moderns dispositius d'eficiència energètica, tal com vam poder comprovar fa poc en una visita dedicada als mitjans de comunicació. El nou edifici compta amb una superfície de 2.800 metres quadrats, repartits en 7 plantes (5 d'oficines, un semisoterrani i una cafeteria amb una espectacular terrassa). En total allí hi treballen 71 persones. La renovada seu central s'ha quedat on estava, en el cor d'Ontinyent al barri del Poble Nou, i on estan des de l'any 1889.

L'alcalde d'Ontinyent i també president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s'ha mostrat molt satisfet i diu que "quan vam arribar al govern, em preguntava quin model volia seguir, qui podia ser el nostre exemple i el vaig trobar en Caixa Ontinyent perquè combina a la perfecció la prudència, la capacitat per a avaluar riscos, l'arrelament al territori i la capacitat d'innovar. La passió en el seu treball és probablement la recepta màgica que justifica aquests 133 anys d'història".

Per la seua banda, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, detalla que "s'ha aconseguit concentrar en un únic edifici tots els serveis centrals; s'ha dotat dels mitjans d'avantguarda per a seguir millorant en la qualitat dels serveis; incorpora instal·lacions que permeten la màxima eficiència energètica; i aporta modernisme al tradicional barri de Poble Nou en el qual se situa, contribuint a la revitalització del casc històric i a la seua recuperació social i econòmica". Pel que fa al futur immediat, Carbonell es mostra optimista en considerar que "comptem amb experiència i sabem adaptar-nos a les circumstàncies i canvis socials i econòmics, amb la confiança dels nostres clients, amb el suport de les nostres institucions, i tenim uns òrgans de govern implicats i un equip directiu i un personal molt qualificat". No debades, Caixa Ontinyent compta ja amb 48 oficines en 31 poblacions valencianes, des de la ciutat de València, passant per La Safor, la Costera i la Vall d'Albaida, fins a l'Alcoià i el Comtat. El seu volum de negoci és de 1.900 milions d'euros, i compta ja amb més de 80.000 clients.

La inauguració oficial ha comptat a més amb la presència del conseller d'Hisenda, Vicente Soler; el Director General de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca; el Director General de l'entitat, Vicente Penadés; i diversos membres del Consell d'Administració, de la Comissió de Control o de l'equip directiu; a més de polítics locals, associacions empresarials i participants en el projecte de rehabilitació.