El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Caixa Ontinyent incrementa en un 8 per cent els beneficis en 2017, que destinarà a reserves pròpies i obra social

L'edifici central de Caixa Ontinyent
Per al 2018 l'entitat ontinyentina vol potenciar el contacte digital amb els clients, però sense minvar la xarxa d'oficines físiques

En total, i després de provisions i impostos, el benefici és de 6,2 milions d'euros. Gran part, 5 milions, es destinen a reserves pròpies. La resta, 1,2 milions d'euros, se sumen a l'Obra Social, que per al 2018 compta amb un total d'1,7 milions d'euros. Entre els projectes estrella d'enguany de l'Obra Social estan el centre d'Alzheimer d'Albaida i el centre de salut mental d'Ontinyent.

Caixa Ontinyent ha presentat els comptes de l'exercici del 2017, que pròximament es portaran a l'Assemblea General per a la seua aprovació. Segons les dades oferides per l'entitat, els beneficis en 2017 han sigut de 6,2 milions d'euros, un 8,35 per cent més que l'any 2018.

Des de Caixa Ontinyent detallen que "els resultats mostren un benefici, abans de sanejaments i dotacions, de 12,4 milions d'euros, que queda en 4,4 milions d'euros després de les provisions pertinents. Amb el pagament d'impostos, als quals es destinen 1,8 milions d'euros, el benefici net se situa en 6,2 milions d'euros". Aquest benefici es destinarà en gran part a elevar el nivell de capitalització de l'entitat, amb 5 milions d'euros que es destinen a les reserves; i la resta a potenciar l'obra social, a la qual es dedicarà 1,2 milions d'euros.

I més xifres oferides per l'entitat ontinyentina: al llarg del 2017, la morositat s'ha reduït en quasi un 20 per cent, i s'ha quedat en el 8,80 per cent, amb una cobertura que arriba al 84,63 per cent. Per altra banda, el capital CET1 se situa en el 16,51 per cent i el capital total en el 16,59 per cent.

Per al 2018, Caixa Ontinyent vol potenciar la seua faceta digital, per tal de "mantenir-se en l'avantguarda de la nova realitat digital". L'objectiu és ampliar els canals pels quals interrelacionar-se amb els clients, i així potenciar l'accés de la societat als serveis bancaris digitals. Això no obstant, no suposa una reducció del tracte directe, ja que es mantindrà la xarxa d'oficines físiques actual. Altres serveis que l'entitat vol abordar al llarg d'enguany és nous productes que afavorir l'accés al crèdit a famílies i pimes.

Pel que fa a l'Obra Social de Caixa Ontinyent, per al 2018 disposen d'un total d'1,7 milions d'euros, gran part dels beneficis del 2017 i la resta d'altres romanents, recuperacions i ingressos. Un dels projectes més importants que vol desenvolupar-se enguany és el centre d'Alzheimer a Albaida, i un altre de salut mental a Ontinyent. També a Ontinyent s'iniciaran els estudis tècnics per a un futur centre social, i es preveu la posada en marxa de la Fundació Caixa Ontinyent, que podrà funcionar com Mont de Pietat i facilitarà accions d'integració social i laboral. A banda de tot açò, es mantindran les línies habituals, amb el manteniment dels centres ja implantats, la col·laboració amb entitats i publicacions de les comarques, i la seua participació en campus universitaris per tal de "facilitar una millor eixida professional als estudiants, fomentar la investigació i l'ocupació, millorar en innovació i incentivar l'emprenedorisme".