El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Caixa Ontinyent signa un acord pel canvi climàtic a la COP25

Robero Sanz, responsable d'Obra social, a la dreta, durant la COP25 / Cixa Ontinyent

El Consell d'Administració de Caixa Ontinyent ha aprovat recentment la política de Responsabilitat Social Corporativa

Poc temps després que el Consell d'Administració de Caixa Ontinyent aprovara una política de Responsabilitat Social Corporativa, la caixa d'estalvis ha signat un acord a la COP25. A la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic, l'única caixa d'estalvis del territori valencià ha acordat el compromís conjunt per desenvolupar metodologies i accions que afavorisquen la sostenibilitat del Medi Ambient.

L'acord de Caixa Ontinyent amb altres dues entitats implica una lluita mitjançant accions que fomenten tecnologies, models de negoci i societats baixes en emissions de carboni. Com a conseqüència, les accions concretes tindran impacte als balanços i l'activitat dels seus clients, ja que es pretén reduir la petjada de carboni en les carteres de crèdit, de manera que puga ser mesurada amb criteris homologats internacionalment i en línia amb els objectius marcats en l'Acord de Paris, alineant-se així també amb el “Compromís Col·lectiu d'Acció Climàtica” impulsat per UNEP FI (la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient).


Precisament, el Consell d'Administració de Caixa Ontinyent ha aprovat recentment la política de Responsabilitat Social Corporativa de l'entitat, que recull els principis d'actuació i els compromisos que assumeix com a pràctiques responsables, considerant com a tals la conciliació dels interessos de l'entitat amb els interessos dels seus grups d'interés (personal, clients, proveïdors, administració pública, supervisors, mitjans d'informació, societat i col·lectius beneficiaris de la seua obra social, i medi ambient).

La Política de Responsabilitat Social Corporativa de Caixa Ontinyent té quatre objectius bàsics: el manteniment d'una entitat responsable, el desenvolupament d'una activitat eficient, l'aportació de valor sostenible a l'estat de benestar i la contribució a la sostenibilitat del medi ambient.