El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Caixa Popular lliura les ‘ajudes per la igualtat’

La convocatòria té un fons de 10.000 € .

L’entitat valenciana ha lliurat els premis de la primera edició d’Ajudes per la Igualtat. El Programa IMMA de la Fundación Salud y Comunidad és el projecte guanyador, premiat amb 6.000€, per a acompanyar dones que pateixen explotació sexual, facilitant processos d’increment de l’autonomia i de les oportunitats d’eixir de la situació.

L’entitat financera valenciana va posar en marxa per primera vegada la convocatòria d’Ajudes a la Igualtat el 8 de març passat. Una convocatòria amb un fons de 10.000€ que contribuirà a empoderar les dones i a construir una societat més justa i en igualtat.

Durant l’acte, les associacions promotores dels 3 projectes finalistes explicaren el seu treball i la destinació de l’ajuda, a més de contar alguns dels testimonis de persones que han aconseguit millorar la seua vida gràcies al suport de les seues organitzacions.

Belén Sánchez, en representació del Programa IMMA, ha destacat la importància del seu treball: “l’objectiu és acompanyar, però també conscienciar que en les nostres ciutats i pobles tenim dones que són víctimes d’explotació sexual i els seus drets són vulnerats davant dels nostres ulls”. Aquest ha rebut 6.000 euros.

El segon projecte finalista, que ha obtingut 3.000€, és el Programa Dona Impuls de la Fundació Nova Feina, que busca millorar l’ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat. Ana Tórtola, directora de l’organització, va agrair a Caixa Popular l’aportació perquè “a través d'aquest premi donem visibilitat al coratge i la valentia de totes i cadascuna d'aquestes dones, que s'enfronten a l'agressió i a si mateixes amb l'objectiu de ser les úniques propietàries de la seua vida”.

Per últim, el tercer finalista ha rebut 1.000€ i és el Programa JUNTAS+ de la Fundació Dasyc de la Comunitat Valenciana, que posa a l’abast de dones en risc o situació d’exclusió social formació que els garantisca un ensenyament de qualitat i gratuït. La directora de la fundació, Isabel Pérez-Cea, va mostrar el seu agraïment a Caixa Popular “per posar en marxa i concedir les ajudes a la igualtat que fan possible que entitats menudes puguem seguir avant amb els nostres projectes d'acció social”. L’acte de lliurament s’ha desenvolupat a l’Umbracle del Jardí Botànic de la Universitat València.