El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Caixes de fusta solidàries, una forma de contribuir a la inserció laboral

No són pocs les dades ofertes per estadístiques oficials en els quals podem apreciar com el col·lectiu de persones amb algun tipus de discapacitat tenen índexs de desocupació més elevats que la resta de la població. Malgrat l'esforç de les administracions públiques per a fomentar i incentivar la contractació de persones amb discapacitat, la veritat és que no ha estat suficient fins al moment.

Però entre aquestes dades negatives també hi ha projectes que demostren que existeixen iniciatives que han aconseguit donar-li la volta a aquesta situació i convertir-se en un referent per a altres empreses. Una d'aquestes iniciatives es troba a Lleida, on la botiga gourmet Bo de Shalom situada a la Plaça Mossèn Jacint Verdaguer, ven caixes de fusta i altres productes gourmet fabricats en bona mesura per persones amb alguna discapacitat.

Bo de Shalom, una iniciativa de la Fundació Ilersis

La botiga gourmet  Bo de Shalom depèn de la Fundació Ilersis. Aquesta fundació catalana dóna treball a més de 250 empleats a la regió, dels quals la majoria tenen alguna discapacitat, i és que són aproximadament 160 empleats els que entren dins d'aquesta categoria. Amb això la fundació ha demostrat que és possible fabricar caixes de fusta, com les que podem trobar a http://bodeshalom.cat/2250-comprar-caixes-fusta-online, de gran qualitat sense renunciar a donar ocupació a persones amb discapacitat.

Aquesta iniciativa va començar l'any 1975 amb menys d'una desena d'empleats amb discapacitat, però avui dia ha adquirit una gran importància tant a Lleida com a la resta de Catalunya. Una caixa de fusta o packaging de fusta  com els que es fabriquen artesanalment en la Fundació Ilersis són difícils de trobar en qualsevol altre punt del país, i és que són fabricades amb summa cura i amb els millors materials per a aconseguir un acabat gourmet.

A més del projecte de fabricació de caixes de fusta com les que es poden adquirir a Bo de Shalom, la Fundació Ilersis també duu a terme altres iniciatives laborals que permeten la incorporació al mercat de treball de persones amb discapacitat. De la mateixa forma que es comercialitza les caixes de fusta a Bo de Shalom o a la seva botiga online, la fundació també compta amb projectes de jardineria, amb brigades especialitzades en neteja d'espais urbans o en la recollida d'oli usat per al seu posterior reciclatge.

Caixes solidàries per a tota mena de necessitats

Les caixes de fusta de Bo de Shalom compten amb moltes varietats per a ser usades en multitud d'ocasions diferents. Si bé les caixes més demandades són aquelles que s'usen per a guardar ampolles de vi, també és possible trobar caixes de diferents grandàries i colors per a un altre tipus de necessitats en la llar, com pot ser per a jardineres o caixes per a guardar fruites.

De la mateixa forma també és possible trobar altres formats de fusta com a estotjos de regal, cofres, caixes com a element decoratiu, caixes per a elaborar cistelles de Nadal i fins i tot caixes per a guardar pernils. A Bo de Shalom són especialistes en tot tipus de caixes de fusta, unes caixes amb diferents usos i preus amb un benefici social clar: donar una ocupació digna a persones amb discapacitat intel·lectual i persones en situació d'exclusió social.

 Aquestes caixes de fusta es poden adquirir també a la seva botiga online, on a més ofereixen una àmplia col·lecció de vins, embotits, formatges, fruita seca o melmelades de qualitat gurmet ideals per a satisfer els paladars més exquisits. La botiga de Bo de Shalom a Lleida rep moltes visites i clients de la ciutat i dels voltants, i és que els seus aliments gourmet al costat de la gran varietat de caixes de fusta la converteixen en un lloc molt atractiu per a realitzar una compra.

 Comprar productes en botigues com Bo de Shalom permet mantenir els llocs de treball d'aquestes persones amb discapacitat, fent-los sentir part de la societat i útils en el seu entorn i per a les seves famílies. Comprar productes solidaris com els de Bo de Shalom és una cosa molt recomanable, i és que no hi ha major satisfacció que comprar un producte de qualitat que a més ha estat elaborat per persones com ells que posen tota la seva il·lusió i esforç per aconseguir un resultat excepcional.