El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cal adaptar-se i entrar a la roda de l'economia circular. Jornada informativa

Trobada d'entrada lliure i gratuïta per entendre un poc millor els canvis legislatius que vénen i que obliguen a tots, també empresaris i pimes, a complir amb determinats requisits sostenibles.

'Economia Circular, pilar del futur empresarial', és el títol de la trobada impulsada pel Rotary Club Alcoi, i oferida per Acteco, empresa iberuda de servicis especialitzada en el tractament del plàstic. És gratuïta, oberta al públic en general; i tindrà lloc aquest divendres 17 de gener, a les 20 hores, a l'Hotel Reconquista d'Alcoi.

Alma Gomis, directora de màrqueting d'Acteco, explica que totes les pimes s'han de posar al dia en Economia Circular, per tal d'estar adaptades als canvis de legislació previstos per al 2030, i que afecten sobretot a l'ús dels plàstics. Adaptar-se a l'economia circular suposa molts canvis. Per una banda cal optimitzar el tractament dels residus, "si se separa tot bé, es pot revalorar perquè es paga per eixe cartó o eixe plàstic". Però també cal pensar en els processos productius. Gomis explica que molts productes no es poden reciclar perquè estan fabricats en múltiples plàstics, però si des del disseny es tenen present les tres R (que es puga reparar, reutilitzar i reciclar), es pot amortitzar molt més l'ús de les deixalles. Alma Gomis reconeix que cal fer una inversió per a posar-se el dia, però alerta que si no, "la legislació els tallarà el coll d'ací poc". A més, recorda que les multinacionals són les primeres que estan adaptant-se, i ja exigeixen als seus proveïdors, les pimes, que complisca amb determinats requisits que demostren sostenibilitat.

Una qüestió ampla i complexa. Per això des del Rotary Club Alcoi i Acteco han preparat aquesta trobada per a intentar desgranar un poc els canvis que vénen. La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alcoi