El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cambra Alcoi i Alcoi Industrial signen un acord de col·laboració per a fomentar la formació, investigació i cooperació en matèria de Cultura i patrimoni històric-industrial

Enrique Masià i Pau de Gràcia
  • Cambra d'Alcoi i LHIA, tenen especial interés a col·laborar activament en la generació de valor per a la societat, basant-se en el llegat material i immaterial creat al llarg de l'històric procés d'industrialització viscut per la Ciutat d'Alcoi.

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis d'Alcoi, i l'Associació Llegat Històric Industrial d'Alcoi i el seu Entorn,signen un acord marc de cooperació amb l’objectiu de fomentar i intercanviar experiències en els camps de la formació, la investigació, la cooperació al desenvolupament i la cultura en general, dins d'aquelles àrees en les quals totes dues entitats tinguen interés manifest.

Aquest acord entre Cambra Alcoi i Alcoi Industrial afavoreix, en especial, el patrimoni històric industrial – material i immaterial - d'Alcoi i el seu entorn. La signatura del conveni l'han oficialitzada Enrique Masiá Buades, president d'Alcoi Industrial, i Pablo de Gracia Pérez, president de Cambra.

Una de les primeres accions a desenvolupar serà la de l'intercanvi de coneixement a través de la celebració de conferències especialitzades. De fet, el mes vinent d'abril. Representants d'Alcoi Industrial impartiran una jornada-formativa relacionada amb la ciberseguretat.

Pau de Gràcia, president de la Cambra de Comerç d'Alcoi, afirma: “tenim moltes coses en comú totes dues entitats, i el primer és compartir coneixement. La Cambra ha d'estar receptiva i oberta a la Societat. I per això aquesta sèrie d'unions i generació de sinergies ens serviran per a potenciar interessos comuns. A més, la primera acció conjunta, la de les sessions formatives i informatives especialitzades amb experts, ens permetrà als empresaris i persones treballadores eixir dels nostres llocs de treball per a comunicar-nos i reflexionar sobre assumptes que poden ser-nos de gran interés“.

Enrique Masiá, president d'Alcoi Industrial, ha valorat positivament aquest conveni a través del qual, la Societat alcoiana i en concret el teixit empresarial, podrà desenvolupar projectes concrets de difusió i coneixement de la història industrial de la ciutat.

Masià explica: “a Alcoi Industrial li interessa -i d'ací aquesta col·laboració amb la Cambra de Comerç-, fomentar l'esperit empresarial amb accions que promocionen el creixement de la indústria a la ciutat. Ens preocupa l'enorme atur juvenil que hi ha en el nostre entorn, i per tant, donem la mà a la Cambra per a reflexionar entorn d'aquest tema per a buscar solucions”.

Totes dues entitats, Cambra d'Alcoi i LHIA, tenen especial interés a col·laborar activament en la generació de valor per a la societat, basant-se en el llegat material i immaterial creat al llarg de l'històric procés d'industrialització viscut per la Ciutat d'Alcoi, primera a la Comunitat Valenciana i pionera a Espanya, des de l'inici de l'anomenada Revolució Industrial de mitjan segle XVIII fins als nostres dies.

Alguns dels apartats concrets de l'acord aborden aquestes qüestions:

“Promoure la participació en projectes i programes de cooperació, formació i investigació bilaterals o multilaterals”.

“Organitzar conjuntament cursos, seminaris o conferències destinats a millorar la formació acadèmica i el coneixement dels titulats en Enginyeria Industrial, amb la finalitat d'impulsar la promoció econòmica, el desenvolupament local, la formació i l'ocupació d'Alcoi”.

“Impulsar l'assessorament mutu en qüestions relacionades amb l'activitat de totes dues entitats”.