El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cambra Alcoi i Diputació estreteixen la seua relació sobretot per ajudar el Comerç

Mazón, De Gracia i Mira /AM
  • Carlos Mazón acull amb interés el projecte Hibrid, de Xavi Mira, que permetrà els clients dels comerços accedir a actuacions musicals, teatrals i de dansa via Streaming

Sintonia entre la Diputació d'Alacant i la Cambra de Comerç d'Alcoi. De fet, aquesta setmana, Carlos Mazón ha visitat la institució alcoiana i s'ha compromés a estudiar el projecte Híbrid de fidelització de clients per al Comerç de la mà de la indústria cultural.

Reunió del Comité executiu de la Cambra d'Alcoi i el president de la Diputació, Carlos Mazón, per a tractar diferents assumptes. Potser el més interessant, la posada en comú per part de l'artista Xavi Mira del Projecte Híbrid, amb la intenció que l'ens provincial ajude econòmicament a costejar una experiència molt interessant que uneix Cultura i Comerç.

El projecte Híbrid possibilitarà que els comerciants faciliten als seus clients –com a valor afegit en el procés de vendes- entrades virtuals per a presenciar espectacles culturals.

En concret, concerts, teatre i dansa que es retransmetrà des de l'IVAM-CADA per streamming i que compten ja amb la participació del mateix Xavi Mira, la coreògrafa i ballarina, Sol Picó, la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, la música Neus Ferri o l'actor Xavi Castillo.

Híbrid

Es tracta d'una experiència molt ben acollida en el si de Cambra Alcoi, ja que, en paraules del seu president, Pablo de Gracia, “reuneix en un mateix projecte a dos sectors fonamentals en el nostre teixit empresarial i que han sigut durament colpejats per la pandèmia. Els comerços poden facilitar als seus clients entrades per a les actuacions, i el sector cultural també pot tornar als escenaris de manera virtual, ja que el Coronavirus impedeix la celebració d'esdeveniments amb normalitat en els recintes habituals”.

Segons la comunicació emesa per la Cambra, Carlos Mazón va rebre amb interés aquesta innovadora idea i es va comprometre a estudiar-la a molt curt termini per si fóra possible col·laborar econòmicament per a materialitzar la seua execució, sempre de la mà de la Cambra d'Alcoi.

Sinèrgies entre les dues entitats

I és que, entre les dues entitats es treballa amb molta sintonia amb una sèrie d'accions col·laboratives desenvolupades. Segons de Gracia, “hem percebut des del primer moment una gran sensibilitat del president de la Diputació envers les Cambres i el sector del Comerç. Sempre hem tingut la seua resposta i atenció immediata amb projectes molt concrets. Per exemple, amb el programa TIC-Cambres, Innocámaras i amb el Segell de Confiança per al Comerç”.