El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cambra de Comerç d’Alcoi i FEDAC diuen "prou" i demanen Generalitat i Ajuntament voluntat política per a generar sòl industrial

Poligon de la Beniata / AM
  • "No tenim Pla General, l'àrea mancomunada de Muro sembla ser inviable, tampoc sabem què succeeix amb el projecte de la Canal i els anys passen. El nostre futur està en joc, i no podem esperar més."

L’empresariat de les nostres comarques i la Cambra de Comerç d’Alcoi “temen” pel futur industrial d’Alcoi”. Les solucions, segons FEDAC i la Cambra, passen per l’aprovació “urgent” del Pla General i crear un fòrum de debat, que podria ser el Consell Econòmic i Social d’Alcoi. Asseguren que amb aquest fòrum es podria “aclarir el futur d’una ciutat que no creix industrialment i que no obté respostes sobre possibles ubicacions per a la implantació de noves empreses”. L'empresa alcoiana sembla que ha dit; "Fins ací hem arribat".

FEDAC i la Cambra de Comerç han fet públic el seu malestar per l’actual situació de falta de sòl industrial a Alcoi. Tampoc veuen viabilitat pel que fa al polígon mancomunat de Muro per “l’elevat cost”, tal com s'ha dit des de la Generalitat. Les dues entitats demanen l'Ajuntament d'Alcoi que lidere la política industrial de la comarca, en entendre que és l'únic municipi que té porblemes per a generar sòl, tant per l'absència d'un pla general com pels condicionants orogràfics.

A més, a ambdues entitats els preocupa notablement “la falta de comunicació i d'interlocució amb les administracions autonòmiques i locals en matèria industrial”. Segons Pablo de Gràcia, president de la Cambra, “no tenim Pla General, l'àrea mancomunada de Muro sembla ser inviable, tampoc sabem què succeeix amb el projecte de la Canal i els anys passen. El nostre futur està en joc, i no podem esperar més”.

Davant aquesta situació, FEDAC i Cambra exigeixen al més prompte possible l'aprovació del Pla General, que segueix “estancat sense notícies ni respostes” i que afecta el dia a dia de les empreses assentades a la ciutat i al seu creixement, “emmanillades en el dia a dia per les traves administratives i que, en cas de seguir així, obligarà moltes firmes a abandonar Alcoi”, destaca el president De Gracia.

Natxo Gómez, president de FEDAC, opina que “Alcoi és i ha sigut una ciutat industrial, però desconeixem quin rumb prendrà en el futur. Perquè les existents no poden créixer i les que podrien implantar-se tenen massa dificultats per a fer-ho. Sense Pla general no podem planificar. La situació és molt greu”.

És per això que ha de ser Alcoi, el seu empresariat i el seu Ajuntament, els qui “hagen de liderar i marquen a la comarca la planificació i desenvolupament d'accions industrials, incloses les propostes de mancomunar polígons”, segons el comunicat conjunt de Cambra i FEDAC.