El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Càmeres articulades entraran a totes les canonades per a fer una cartografia del clavegueram d'Alcoi

Servirà per a tindre un mapa concret de quin és l'estat de cadascuna de les canonades i pous del clavegueram d'Alcoi. Amb ell es podran localitzar fuites, preveure avaries i programar actuacions a llarg termini.

És una de les novetats que s'inclou dins del Pla Director, i que permetrà saber amb exactitud quin és l'estat de totes les canonades, al mateix temps que permet previndre o localitzar ràpidament avaries. Ja s'ha començat amb el treball per a fer un mapa de tot el clavegueram d'Alcoi per tal de poder concretar quines són les accions que es necessiten.

Per una banda tenim una càmera instal·lada damunt d'un suport articulat que pot ser dirigit a distància i així pot entrar en qualsevol canonada i captar imatges de com està per dins. Per altra banda hi ha una càmera amb un braç de 7 metres que es pot introduir als pous, i comprovar el seu estat al llarg de 50 metres.

Les imatges de la càmera es controlen a distància

El regidor d'obres Jordi Martínez explica que és una innovació amb la qual no contàvem fins ara, i que permetrà "quan tinguem fuita d'aigua o alguna canonada trencada, poder fer un diagnòstic molt més adequat i evitar com de vegades que s'ha d'alçar el terreny. Però també ens permetrà diagnosticar a la llarga les actuacions més urgents".

       

A banda de les càmeres, també s'ha incorporat a les tasques de manteniment un xicotet vehicle que permet netejar amb aigua a pressió els embornals de la ciutat, on en aquesta època s'acumulen fulles i brutícia. Fins ara aquest vehicle es llogava, però ara forma part del servici.

Jordi Martínez també recorda que enguany es destinen 200.000 euros amb més personal per a fer un treball preventiu de manteniment.