El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Càmeres de vídeo, el remei contra els talls en les Entrades d'Alcoi

El Mig dels Benimerins va fer que l'Entrada Mora tinguera molts talls / AM

El món de la festa veu amb molt bons ulls aquesta proposta.

L'Assemblea Ordinària de l'Associació de Sant Jordi (ASJ) ha acordat incorporar càmeres durant el recorregut de les Entrades. La finalitat d'aquesta tecnologia és detectar i tindre constància de quines filaes, formacions o festers no segueixen el temps indicat.

És el que més desllueix Nostra Festa: els talls. A les entrades de 2019, els talls els van provocar principalment l'Esquadra del Mig de les Benimerins i, també, l'Esquadra de Negres de les Tomasines, que ostentaven la capitania. L'ASJ utilitzarà noves tecnologies per controlar el correcte desenvolupament dels actes principals de la Trilogia, com són les Entrades.

Durant l'acte, es produeixen de vegades uns talls quasi quilomètrics que desllueixen l'espectacle i que l'allarguen excessivament Juan José Olcina, president de l'associació, ha sigut el que ha anunciat aquesta novetat que tot apunta al fet que començarà a 2020. Eixa Trilogia Festera se celebrarà 25, 26 i 27 d'abril (en cap de setmana).

Eixa Assemblea, entre d'altres punts, ha servit per escollir amb sorteig pur al nou Sant Jordiet. Ell és Fernando Rius de la Filà Chano i substitueix a Àlvaro Santacreu.