El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Camilo Sesto és declarat pel Consell 'Ambaixador de la Comunitat Valenciana'

La ballarina Sol Picó ha rebut un reconeixement al Mèrit Cultural.

El cantautor alcoià Camilo Sesto ha sigut declarat a títol pòstum 'Ambaixador de la Comunitat Valenciana' per part del Consell de la Generalitat. Aquest nomenament s'emmarca en les distincions que atorga el Consell amb motiu del 9 d'octubre, i que també reconeixen a la ballarina alcoiana Sol Picó al Mèrit Cultural.

D'altra banda, una altra alcoiana serà premiada també per les distincions de l'administració autonòmica ja que el Premi Luis Vives es concedeix enguany als valencians i valencianes que van formar part dels primers diputats elegits en les Eleccions al Parlament Europeu per Espanya, entre els quals es trobava l'alcoiana Carmen Llorca Vilaplana, que va faltar en 1998.

Les distincions i mèrits s'atorgaran dimecres que ve, 9 d'octubre, en l'acte institucional que se celebra amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana. D'altra banda s'ha concedit l'Alta distinció de la Generalitat dels Premis 9 d'Octubre al poeta Francisco Brines Bañó; el dissenyador Francis Montesinos; l'escriptora Rosa Serrano Llàcer; i, a títol pòstum, a l'activista cultural Laura Pastor Collado, única dona del grup "Els 10 d'Alaquàs". Sumats tots ells s'inclou la distinció als equips de resposta civil i militar pel seu treball durant la DANA 2019.