El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Camilo Sesto tindrà la seua 'Alameda' a Alcoi

Camilo Sesto en l'homenatge al Calderón / R. Lledó
La notícia ja s'ha traslladat a l'artista i la intenció és celebrar l'acte protocol·lari abans de 2019

L'Alameda, avinguda més important a Alcoi, passarà a nomenar-se 'Alameda Camilo Sesto'. És una reivindicació en la qual ha treballat de forma incansable el Club de Fans de Camilo a Alcoi i ara l'alcalde, Toni Frances, ha comunicat la decisió a tots els grups de la corporació. Per tant, ja està en marxa l'expedient per al canvi de nom

L'Alameda, avinguda més important a Alcoi, passarà a nomenar-se 'Alameda Camilo Sesto'. És una reivindicació en la qual ha treballat de forma incansable el Club de Fans de Camilo a Alcoi i ara l'alcalde, Toni Francés, ha comunicat la decisió a tots els grups de la corporació. Per tant, ja està en marxa l'expedient per al canvi de nom. La decisió ja s'ha traslladat a l'artista i s'està treballant de forma conjunta per poder realitzar l'acte protocol·lari abans que acabe l'any 2018.

Aquesta és un nou reconeixement per part del seu poble. En novembre del 2016, Camilo Blanes rebia la màxima distinció de la ciutat, la Medalla d'Or i el títol de Fill Predilecte d'Alcoi en un multitudinari acte al Teatre Calderón. Segons indica l'Ajuntament en un comunicat, "després d'anys d'oblit per part de les institucions d'Alcoi l'actual govern de la ciutat, de la mà del Club de Fans Camilo Sesto, va establir relacions amb l'artista alcoià en 2016", on van començar els homenatges.

Per què l'Alameda portarà el nom d'Alameda Camilo Sesto?

Camilo Sesto és el nom artístic de Camilo Blanes Cortés que va nàixer a Alcoi, l'any 1946. És un cantant, productor musical i compositor espanyol de balada romàntica, pop i rock. És un dels artistes insígnia d'Espanya, guardonat en 2011 amb la medalla «Màxim orgull hispà» lliurat en la ciutat de Las Vegas als Estats Units. Ha editat àlbums en anglès i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretat en italià, portuguès i alemany. Gràcies a la seua frenètica activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

Com a compositor ha escrit cançons per a artistes com Miguel Bosé, Ángela Carrasco, Lani Hall, Audrey Landers, Lucía Méndez, Manolo Otero, Sergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l'òpera rock Jesucristo Superstar, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l'espanyol. Malgrat l'abandó de les seues actuacions en directe, Camilo ha seguit des del 2014 amb algunes presentacions a Argentina, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat «Camilo70», aquest CD conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.