El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Camins d'Art a Alcoi

L'EXPOSICIÓ ES POT VORE FINS GENER DE 2012

Durant més de dos anys s'han seleccionat 256 obres, la immensa majoria de les quals són de temàtica religiosa, per a la seua exposició als llarg de nou mesos en tres seus expositives repartides pel centre històric.

Es tracta d'obres de tota classe (pintures, escultures, ceràmica, teixits, orfebreria o documentació), de les quals 108 han sigut restaurades per part de la mateixa fundació de la Llum de les Imatges.

En total, s'han invertit 10,2 milions d'euros en aquesta gran exposició, que reuneix material procedent de 43 localitats, la majoria d'elles d'Alcoi i les Comarques Centrals.

A més a més, s'han recuperat tres seus religioses en la ciutat, les quals acolliran Camins d'Art fins al pròxim mes de gener de 2012.

Santa Maria
L'església de Santa Maria d'Alcoi, reconstruïda en els anys 50 del segle XX després de ser destruïda en la Guerra Civil, serà el punt de partida de Camins d’Art. Aquest temple, que ha sigut finalitzat i restaurat tant per dins com per fora, acollirà el centre de visitants i la major part de les obres, en ser el de majors dimensions.

Concretament, s'ha articulat un recorregut a través de diferents àmbits temàtics i cronològics, en el qual s'exhibiran les obres de gran format i aquelles relacionades amb els patrons principals. Els documents i els tèxtils també se situen en la seua capella de la Comunió i en ella es projectarà un audiovisual sobre els patronatges.

Mare de Déu
El segon espai expositiu és l'antiga església de la Mare de Déu dels Desemparats. Una capella del segle XIX, dessacralitzada en l'actualitat i situada en la zona baixa del centre.

Acollirà una selecció d'imatges prehistòriques i de pintures de temàtica mariana. En l'edifici annexe es projectarà un audiovisual sobre l'evolució urbanística d'Alcoi i els seus edificis religiosos.

Asil
Finalment, l'exposició de Camins d’Art trasllada al visitant fins a l'Antic Asil de les Monges dels Pobres, en la part alta del nucli antic alcoià.

Integrada en un complex assistencial del segle XIX, acollirà les obres de temàtica popular i el cicle anual de festivitats de rerefons religiós. En aquest sentit, el Nadal ocuparà un espai destacat, donant cabuda a elements singulars de la cultura alcoiana com el Betlem de Tirisiti.

D'altra banda, la Llum de les Imatges ha permès la renovació de la il·luminació de l'església de Sant Jordi, així com de part de la façana i el campanar de Sant Maure i Sant Francesc. Tots dos temples acullen destacats elements patrimonials, encara que no formen part de l'exposició.

Camins d’Art