El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Camins d'Art' mostra diverses obres relacionades amb la Nativitat

A la capella de la Mare de Déu dels Desemparats es poden contemplar les pintures murals realitzades el 1852 per Vicente Castelló, pintor neoclàssic i deixeble de Vicente López. Entre aquestes pintures, que van ser restaurades per La Llum de les Imatges per a aquesta mostra, hi ha les escenes de la Anunciació, episodi de la vida de la Verge Maria en què l'arcàngel Gabriel li anuncia que serà mare de Jesús, i La Visitació, la visita que va realitzar la Verge, embarassada de Jesús, a la seva cosina santa Isabel, qui al seu torn estava embarassada de sant Joan Baptista.

En el presbiteri de l'església de Santa Maria, es poden veure les pintures realitzades per Ramón Castañer el 1958, que han estat restaurades per la Llum de les Imatges amb motiu d'aquesta exposició. En elles s'escenifica la vida de la Verge, i es pot destacar l'escena del Naixement del Messies. Aquestes pintures van ser realitzades sobre tela i adherides al mur posteriorment. En els seus traços i colorit l'autor es va inspirar estèticament en els efectes de llum produïts per les vidrieres.

A més, a l'església de l'antic asil de les Germanetes dels Pobres i Ancians Desemparats s'exposen diverses representacions del Naixement de Crist. Entre elles es troben l'Adoració dels pastors de Nicolás Borrás, realitzada pel pintor contestà al segle XVII i procedent del Museu de Belles Arts de València, i l'Adoració dels Mags de Cristóbal Llorens, realitzada al segle XVII i pertanyent al patrimoni de l'església de Santa Maria d'Alcoi. Totes dues obres plasmen la visió barroca del Naixement que es va popularitzar després del Concili de Trento amb la finalitat d'apropar la Sagrada Família al poble.

Totes aquestes obres es poden visitar durant aquestes festes de Nadal, en les que l'exposició romandrà oberta en el seu horari habitual (10-14 hi 16-20 h de dimarts a diumenge) amb algunes modificacions amb el seu horari especial per a aquestes festes. Les reserves es poden fer a través del web www.laluzdelasimagenes.com, per telèfon al número 902.330.370, mitjançant correu electrònic a aquesta adreça reservas@laluzdelasimagenes.com

 

ALCOI