El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Campanya a Alcoi per a que s’arrepleguen els excrements canins

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, recorda que és important que la ciutadania col·labore per mantenir neta la ciutat

L'Ajuntament d'Alcoi ha llençat una campanya per conscienciar a la ciutadania de la importància de recollir els excrements de les mascotes al carrer. Encara que la gran part de la població compleix les normes, hi ha qui encara no, per això s’ha decidit fer este treball de conscienciació.

No arreplegar els excrements està penalitzat en l’ordenança municipal, tal com s'explica en l'article 33 de l'Ordenança Municipal sobre la convivència amb d'animals. Els excrements podran incloure's en els residus domiciliaris per mitjà de la bossa de recollida habitual o caldrà introduir-los dins de bosses perfectament tancades per a ser depositades en papereres o contenidors de restes. És obligatori portar bosses per a la recollida dels excrements i, en cas de no portar cap bossa, aquest fet serà motiu de sanció.

QUANTITATS

No portar la bossa es considera una sanció lleu, sancionada amb multes de 30,05 a 601,01 euros. A més, l'ordenança especifica que, no adoptar les mesures necessàries per a impedir que els animals de companyia embruten les voreres, se sancionarà amb una multa de 150,25 euros, la primera vegada i en el cas que l'animal embrute les zones de jocs o jardins on acudisquen xiquets, encara que siga sense la presència d'aquests, la multa serà de 601,01 euros, la primera vegada.

CIUTAT NETA

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, recorda que és important que la ciutadania col·labore per mantenir neta la ciutat “amb accions molt senzilles de civisme com, arreplegar la mascareta si ens cau al carrer i no deixar-la a terra, no d'utilitzar les papereres com a contenidors ni tirar a terra les puntetes dels cigarrets, igualment és important complir l'horari dels contenidors per evitar problemes i poder gestionar millor els residus». L'horari per als contenidors de restes, vidre i orgànic és de 19 a 24 hores. Mentre que els contenidors d'envasos, paper-cartó i els soterrats es poden fer servir durant tot el dia.