El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Campanya per aconseguir aliments frescos per als més necessitats

Tots els directes previstos entre l'1 i el de juny es podran seguir en les xarxes de Facebook i Instagram del Rotary Club Alcoi Font Roja. També els diferents mitjans de comunicació, també des d'ARAMULTIMÈDIA, compartirem els enllaços perquè pugues gaudir de les conferències, tallers o de la festa final.

Rotary Alcoi Font Roja transforma la Setmana del Medi Ambient per a convertir-la en una acció solidària d'arreplegada de donatius que es convertiran en aliments frescos per aquells que més ho necessiten. Els beneficiats seran Creu Roja i Càritas Alcoi, i durant tota la pròxima setmana hi haurà xarrades, tallers, sortejos i una festa per animar a les donacions.

Des del Rotary Club Alcoi Font Roja alerten del "notable increment de persones que necessiten ajuda per a poder menjar en les nostres comarques". Asseguren que tant des de Creu Roja com des de Càritas els han explicat que necessiten ajuda perquè la xifra de famílies amb problemes s'ha multiplicat per cinc en les últimes setmanes, i per això han decidit reconvertir la Setmana del Medi Ambient, prevista per als primers dies de juny, i que servisca per a recaptar de donatius que es destinaran a la compra d'aliments frescos.
La campanya també ajuda al manteniment del comerç local, perquè els diners es convertiran en vals de fins a 100 euros per a comprar carn, verdura o peix en els establiments locals que s'adherisquen. Els comerços rebran una llista, feta per un expert nutricionista, dels productes que es poden vendre amb eixe val.

Xarrades, tallers, i una festa per animar a les donacions

Per part del Rotary Club Alcoi Font Roja s'ha preparat una atapeïda agenda per a la primera setmana de juny amb moltes activitats, totes via Internet, per animar a la participació i col·laboració dels alcoians. Pots seguir tots els directes des de les xarxes del Rotary a Facebook i Instagram, i també des d'ARAMULTIMÈDIA compartiren en les nostres xarxes cascuna de les activitats.

La primera cita és dilluns 1 de juny amb diferents ponències sobre les repercussions per al Medi Ambient i l'economia de la pandèmia del coronavirus. Participaran el governador del districte 2203 del Rotary Internacional, Arturo Alagón, i nombroses i conegudes personalitats d'Alcoi: l'alcalde Toni Francés i el regidor de Medi Ambient Jordi Silvestre; la directora general de l'IVACE Julia Company; el president de la Cambra de Comerç Pablo de Gracia; el vicepresident de l'Associació Valenciana del Vehicle Elèctric, Lalo Planes; el gerent de Devesa&Calvo Abogados, David Devesa; el director farmacèutic de Korrott, José Antonio Picó; i el CEO de la plataforma empresarial U8M, Francisco Chico de Guzmán. Serà a partir de les 17 hores de l'1 de juny en les xarxes del Rotary Club Alcoy Font Roja.

De dimarts a dijous hi haurà un taller cada dia per als més joves, dirigits per Evaristo Alcaraz de Manetes. Seran per videoconferència, i els xiquets aprendran, per exemple, a fer un menjador per a pardals o una cistella, tot amb materials reciclats.

I divendres tot conclourà amb una festa de més de 3 hores de duració. Esportistes, músics, actors, pintors i moltes altres personalitats participaran en aquest festival, on també hi haurà sortejos i subhastes.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic en general, i els interessats a aportar poden fer donacions per diferents vies, com participant en els sortejos o amb ingressos en el compte que es facilita en el cartell.

El president el club, Pedro García Belenguer diu que "és una iniciativa ambiciosa que busca complir amb una necessitat sorgida a partir de l'inici de la pandèmia, i un club com rotari com el d'Alcoi Font Roja actua de la manera que té per costum: mobilitzant les nostres idees perquè entre tots puguem evitar que hi haja problemes de fam i desnutrició entre els nostres veïns".