El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Canvis a l’ecoparc d’Alcoi coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient

Canvis a l’Ecoparc d’Alcoi coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient / Ajunt. Alcoi
L'objectiu per al futur és introduir millores per a poder separar al màxim les fraccions i que els materials puguen ser recuperats al màxim.

L’Ajuntament d’Alcoi, per a millorar la sostenibilitat d’Alcoi i amb coincidint amb el dia internacional del medi ambient ha fet canvis a l’ecoparc quant a canvis en els contenidors

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi , coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient ha efectuat una sèrie de canvis a l’ecoparc per millorar la sostenibilitat de la ciutat.

En total hi ha 13 tipus de materials recollits a l'ecoparc en contenidor grans, 11 es traslladen actualment a plantes de recuperació.

Els canvis han sigut, que el contenidor de plàstic s'ha dividit en quatre fraccions:

               - Una per plàstic especial de qualitat -persianes, canonades pvc, caixes de fruita o cadires.

               - Una altra de plàstic dur de baixa qualitat.

               - Una tercera de plàstic film.

               - La quarta, de plàstic suro blanc.

Abans es traslladava a planta de Xixona i es soterrava en abocador i es pagava 48 € per tona, però ara amb la separació, no es paga res.

Per la seua part el contenidor tèxtil, s'ha dividit en dues parts:

                - Una per al tèxtil i material barrejat, que continua portant-se a planta abocador de Xixona per la seua dificultat o impossibilitat de separació, amb un preu per tona de 48 €.

               - L’altra part és un contenidor especial per a matalassos, els quals es traslladen a una planta de triturat. El preu és més elevat però el benefici mediambiental és important.

Els contenidors de voluminosos s'han dividit en dos:

                - Voluminosos de material barrejat, que es porta a Xixona, amb un preu per tona de 48 €.

                - Contenidor de fusta, on s'aboca tot tipus de fusta i mobles formats per fusta Es trasllada a planta de compostatge, recuperant-se per a fer compost en la seua totalitat.

 

I per últim, hi ha un contenidor de poda que es trasllada a una planta de compostatge per a la seua transformació en compost.

I el més important és que l’objectiu és introduir millores per a poder separar al màxim les fraccions i que els materials puguen ser recuperats al màxim.

Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient, explica que “a la nostra ciutat es treballa pel medi ambient en diversos àmbits: sostenibilitat, mobilitat, turisme i com no, en el reciclatge i la recuperació de materials; creiem que és important que la ciutadania conega on van a parar els materials recollits a l’ecoparc i que treballem per aconseguir recuperar la major part d’aquests materials”.