El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cap de setmana intens i amb molt d’èxit a Alcoi amb patinatge, sociolingüística, skate i videojocs retro

Cap de setmana intents i amb molt d’èxit a Alcoi amb patinatge, sociolingüística, skate i videojocs retro / Ajunt. Alcoi
Milers de persones han gaudit de cada una de les activitats

Milers de persones han gaudit d’un cap de setmana esportiu a Alcoi amb el Campionat d'Espanya Grup Xou, la Jornada Sociolingüística, el campionat d’skate i el retroweekend.

Alcoi ha sigut protagonista aquest cap de setmana d’una gran varietat d’esdeveniments esportius on hi ha hagut molt de públic.

En primer lloc, s’ha celebrat el Campionat d'Espanya Grup Xou de patinatge en categoria juvenil i quartets i el Ciutat d'Alcoi en grups grans i xicotets en el Pavelló Francisco Laporta que ha acollit al voltant de 3000 persones i 1000 participants. Aramultimèdia ha parlat amb les patinadores alcoianes que han participat en el Trofeu Ciutat d'Alcoi. 

Divendres va tindre lloc el Ciutat d'Alcoi de Grups Grans i campionat d'Espanya Juvenil mentre que dissabte el programa va començar amb el campionat d'Espanya de quartets i va concloure amb el Ciutat d'Alcoi de grups xicotets.

Aquest esdeveniment no és la primera vegada que se celebra a la ciutat, i Alberto Belda, regidor d’Esports, diu que “la Federació Espanyola de Patinatge, avalada per la Federació Valenciana de Patinatge ha tornat a confiar en la nostra ciutat per albergar aquest campionat de nivell nacional, el màxim d’aquesta categoria al nostre país. Per a nosaltres és un orgull poder ser la seu del Campionat d’Espanya una altra vegada. Açò és sinònim que les coses es van fer molt bé aquest any i que l’organització va ser tot un èxit. Per això hem d'agrair la tasca realitzada per la Comissió organitzadora formada pel Club Patinatge Artístic Alcoi, Patin Alcodiam secció Patinatge Artístic, la Federació Valenciana de Patinatge i el Centre d’Esports d’Alcoi. Aquesta comissió va treballar des de molt de temps abans amb els preparatius, entrades, hotels... i els dos dies de la competició amb una involucració màxima”

A més, durant el cap de setmana, ha tingut loc la XXIII Jornada de Sociolingüística organitzada per l'Ajuntament d'Alcoi, juntament amb la Universitat Politècnica de València, l'Acadèmia València de la Llengua, l'Institut d'Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià, amb la col·laboració de la resta de les universitats públiques del País Valencià.

I per últim també aquest cap de setmana ha tingut lloc, el retroweekend Alcoi, un esdeveniment per als amants dels vídeo-jocs dels anys 80 i 90 que ha acollit al voltant de 2.000 persones, i també el primer campionat d’skate celebrat a la pista recentment estrenada al llit del riu Riquer.

El regidor d’esports afirma que “a més d'un gran èxit esportiu, cal incidir en què hem fet una inversió que beneficia a la ciutat, ens situa al mapa esportiu del país i fa que el nom d'Alcoi es veja per tota Espanya amb motiu dels campionats i a més, és especialment positiva la repercussió econòmica amb la ciutat, els participants, les seues famílies i els entrenadors han estat un cap de setmana a Alcoi, han conegut la ciutat i han omplit els establiments hostalers, ja que han estat menjant, dormint i realitzant compres”.