El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cap mort a la província d'Alacant per Covid-19 en les últimes 24 hores

Ana Barceló / GVA

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reconegut que el Departament de Salut d'Alcoi ha passat a la Fase 1 perquè "la letalitat s'ha produït en espais tancats com són residències de majors". El focus està "molt concentrat" i "no té perquè afectar a la resta de la població".

Per primera vegada, des del 16 de març, la província d'Alacant no ha registrat cap persona morta, segons xifres oficials de Conselleria. Malgrat que cal seguir totes les indicacions sanitàries, sens dubte és una molt bona noticia. El pròxim dilluns 11 de maig, el Departament de Salut d'Alcoi passarà a la Fase 1, on les restriccions es rebaixen. S'han curat de Covid-19 en les últimes 24 hores 133 persones.

En la Comunitat Valenciana, s'han curat en total 8.769 persones i en les últimes 24 hores 615. Per contra, a la província hi ha nous 7 casos positius (42 a tota la Comunitat Valenciana). Pel que fa als hospitalitzats, hi ha 140 a Alacant, dels quals 45 estan en UCI.


Cal recordar que els municipis que pertanyen al Departament de Salut d'Alcoi són: Alcoi, Banyeres, Benilloba, Penàguila, Benifallim, Alcoleja, Benasau, Balones, Benimassot, Tollos, Famorca, Gorga, Millena, Quatretondeta, Fageca, Castalla, Cocentaina, Ibi, Muro, Alcosser, Alqueria, Benimarfull, Benillup, Agres, Alfafara, Beniarrés, Gaianes, L'Orxa, Planes, Vall d'Alcalà, Margarida, Beniaia, Catamarruc, Almudaina, Benialfaquí i Onil.


Dilluns 11 de maig, en Fase 1


El Departament de Salut d'Alcoi sí que ha passat a aquesta fase i algunes de les activitas que ja podem fer com és veure als sers estimats, assistir a enterraments i vetles, comprar sense cita prèvia, asseure's en una terrassa o anar a l'església.


També es permeten reunions de fins a deu persones. Hauran de mantindre la distància de seguretat de dos metres i respectar les normes d'higiene relativa a rentada de mans. Els bars podran obrir les terrasses però amb un 50% del seu aforament i podrem viatjar en el cotxe amb els membres de la família.


Podeu consultar el BOE d'aquest 9 de maig mesures més concretes. 

De fet, la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reconegut que el Departament de Salut d'Alcoi ha passat a la Fase 1 perquè "la letalitat s'ha produït en espais tancats com són residències de majors". El focus està "molt concentrat" i "no té perquè afectar a la resta de la població". Factors com la densitat de població i mobilitat (turisme) semblen determinats per a quedar-se dins o fora.


Ana Barceló ha confirmat que el mateix dilluns 11 de maig es reuniran en el Ministeri per intentar de nou que tots els Departaments passen a la Fase 1 sempre amb criteris objectius.

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.