El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Càritas Alcoi alerta que augmenta la desigualtat i el nombre de persones que reben la seua ajuda

Durant l'any 2018 han sigut unes 1350 persones les beneficiàries de Càritas Alcoi, 100 més que l'any anterior. El 19 per cent d'aquestes noves persones interessades en els serveis d'aquesta organització, és la primera vegada que acudeixen.

Càritas Alcoi, mitjançant la seua Memòria Anual, ha presentat les xifres de l'any 2018. Unes xifres que han augmentat en 100 les persones que han anat a l'organització, i és que durant l'últim any unes 1350 persones han sigut beneficiàries de Càritas a la nostra localitat. El 19 per cent d'aquestes noves persones, és la primera vegada que acudeixen. 

El perfil de gent que necessita el suport d'aquestes ajudes són normalment dones amb fills, persones que estan soles, o famílies que viuen en habitatges precaris. És a dir, un 75 per cent dels assistents a Càritas són dones, i a més un 66 per cent d'aquestes són de nacionalitat espanyola. Respecte als menors d'edat, són el 35 per cent del total dels beneficiaris d'aquesta organització catòlica.

Des de Càritas Alcoi es gestiona l'economat, que té com a funció cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació o higiene, i gràcies a projectes de Família i Infància, des de vàries parròquies es realitza una labor d'acompanyament i alfabetització de les persones migrants.

Aquestes ajudes es poden realitzar gràcies als 35 contenidors de roba i sabates que hi ha per tota la ciutat, que a més de servir per a altra gent, també dona treball a persones en risc d'exclusió gràcies a les empreses @rropa i Koopera Mediterránea.

92 persones treballen de forma voluntària en Càritas Alcoi, per a poder ajudar a aquells que més ho necessiten.

Durant l'any 2018, l'organització va invertir 65.405 euros en alimentació, educació, habitatge o medicaments, amb recursos que vénen de donatius, col·lectes o accions de sensibilització.