El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carles Mulet, senador de Compromís: "El tren que ha de vertebrar el nostre país no està"

Aposten per potenciar una nova xarxa de rodalies que connecte tota la Comunitat Valenciana. 

Compromís reclama que la Comunitat Valenciana tinga competències en infraestructures ferroviàries per a desenvolupar una xarxa de rodalies per tot el territori. S'inclou una connexió en tren des d'Alcoi fins a Alacant. El senador Carles Mulet i la diputada a les Corts Papi Robles, han visitat l'estació de tren d'Alcoi per a reivindicar un tren que vertebre el territori. AMB VÍDEO. 

El senador de Compromís, Carles Mulet, assegura que les inversions del Govern Central donen molta prioritat a l'AVE, que s'endú vora el 80 per cent del pressupostPapi Robles, diputada a les Corts, va més enllà i assegura que moltes vegades els pressupostos no s'executen "i queden oblidats en un caixó". Per això "reclamem que ens tornen les competències per a desenvolupar la xarxa viaria, amb el pressupost que hi ha consignat darrere, perquè al govern del Botànic tenim la capacitat d'executar allò en el que ens comprometem". Carles Mulet i Papi Robles, acompanyats de diversos membres de Compromís Alcoi, han fet aquesta reivindicació a l'estació de tren d'Alcoi, que han posat com a exemple de la deixadesa des del Govern Central. 

La xarxa de rodalies que vol Compromís preveu, no sols potenciar la línia cap a Xàtiva, sinó una nova línia cap a Alcoi, amb connexió amb l'estació de tren i l'aeroport. El portaveu de Compromís a Alcoi, Màrius Ivorra, considera que una bona connexió amb Alacant és necessària per atraure treballadors que puguen vindre tots els dies en tren, estudiants als campus o turistes que vinguen a la natura.