El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carlos Pastor, candidat a l’alcaldia d’Alcoi pel PP: “Amb el govern prepotent i esgotat de Francés, aspirem a governar en les pròximes eleccions"

Carlos Pastor/ Maria Gutiérrez
  • Carlos Pastor Ventura
  • 54 anys, casat, tres fills.
  • Llicenciat en Dret
  • Tècnic jurídic Conselleria Política Territorial
  • Primer Tro dels Mossàrabs en dos etapes
  • Aficions: La família, els amics, l’entorn d’Alcoi, la Filà i l’Alcoyano (encara que de segon equip és madridista).

Carlos Pastor Ventura (54 anys, Alcoi) és el flamant candidat a l’alcaldia pel PP. En una ampla conversa amb Aramultimèdia, reconeix que li ha arribat el moment personal i polític de presidir l’Ajuntament. Aspira a superar els deu regidors i governar Alcoi. Pensa que els vots de Ciutadans i part dels de VOX tornaran al seu partit, als que suma els desencantats del PSOE. Home de Festa i funcionari de la Generalitat, recupera el polígon de La Canal com l’únic lloc possible per a fer créixer la indústria alcoiana.

AM: Diuen que a vosté l’han triat candidat del PP d’Alcoi perquè és amic personal de Carlos Mazón.
CP: Si realment m’han triat per això, no serà roín per a Alcoi. Dic Jo que serà bo que el futur alcalde d’Alcoi siga amic del futur president de la Generalitat, no? Parlant seriosament, fa 30 anys que soc del Partit Popular i per la meua experiència professional conec bé l’administració pública. Crec que estic preparat per a aquest repte per a unir al centre-dreta d’Alcoi, fer una bona candidatura i aconseguir l’alcaldia.

AM: És cert que ha pactat amb la militància de Ciutadans reintegrar-se en el PP?
CP
: El PP sempre està obert a qualsevol persona, i és evidentment que els votants de Ciutadans tornaran a confiar en el PP.

AM: I repescarà a algú dels membres de Ciutadans en les llistes?
CP
: Tot és plantejable, de moment no hem arribat a eixe moment. El que sí que tinc clar és que no tornaran ‘viejas glorias’ a la primera línia.

AM: Fernando Pastor és un dels seus valedors. Quin paper tindrà ell en el futur?
CP
: Nando és bon amic i company i està ajudant-me molt. El seu lloc en la pròxima legislatura ha d’estar en València, on ho està fent molt bé.

AM: El mètode per a triar el candidat del PP potser no és el més participatiu, no?
CP:
No ens anem a enganyar. El mètode assembleari no funciona en els partits que tenen vocació de governar. La ciutadania castiga molt les baralles internes dels partits. I no només en el PP, en el PSOE també.

AM: Que Quique Ruiz no siga el candidat ha estat un moviment que ha cridat molt l’atenció, no?
CP:
Potser una mica, perquè es donava per fet que continuaria i s’ha produït i canvi brusc. Però potser va ser més colpidor quan es va saber que es presentava en les passades eleccions que ara en l'anunci que no repetiria. Són procediments normals en els partits polítics. Quique ha fet molt bon treball aquests quatre anys i té les portes obertes si vol continuar en les llistes per a les eleccions de 2023.

AM: També s’escolta, fent una anàlisi una mica més global, que per poca cosa que faça vosté, el PP pujarà en les pròximes eleccions.
CP:
La meua aspiració és superar als 10 regidors i governar. Perquè la tendència del partit és positiva i creixent, perquè molta gent de Ciutadans tornarà, i perquè molts votants de VOX reconsideraran el vot.
Jo realment, el que vull és que Toni Francés se’n vaja ja. I eixe desgast de Francés i del PSOE el pot fer perdre molt de vot fronterer. 16 anys en un Ajuntament és massa temps.
Si connectem bé amb la gent, si plantegem un bon projecte, podem donar la sorpresa en maig.

 AM: Vosté procedeix de Noves Generacions. Hi haurà gent jove en la llista? Com serà el seu equip?
CP:
Evidentment integrat amb persones que tinguen molta experiència en gestió municipal. Els quatre regidors actuals, inclòs Quique Ruiz, si volen continuaran. I m’interessa incorporar perfils professionals de fora de la política que vulguen treballar per Alcoi. I per descomptat, joves que ens facen entendre les necessitats d’aquells que gestionaran el el futur de la ciutat.

AM: Parle’ns del govern actual i la seua gestió.
CP
: En un mes que porte com a candidat, molts votants del PSOE m’han reconegut que van a votar-me perquè no els agrada la prepotència amb la qual gestiona Francés. I és que el govern actual està paralitzat, sense idees i sense rumb. L’alcalde diu que Alcoi és un poble d’esquerres. I sembla que això li dona llicència per a fer allò que li vinga de gust. El seu projecte està esgotat.

AM: Carlos, què fem amb la indústria en Alcoi?
CP:
La nostra història, la nostra ciutat és industrial. Els condicionants orogràfics també són especials per estar entre dos parcs naturals i entre barrancs. Però el cert és que sense sòl industrial no tenim futur.

AM: La Canal és la millor opció?
CP:
No en conec d’un altre lloc per a fer una área industrial en condicions. El problema és que aquell projecte era d’una empresa privada i va caure finalment en el sac de les ATE. Però el Tribunal Suprem mai no diu que allà no es poden instal.lar empreses. En aquell projecte hi havia un defecte de forma que afectava un informe mediambiental, perquè la llei és molt estricta i així ha de ser. La qüestió és que moltes empreses sí que podrien instal·lar-se en zones determinades de La Canal sense cap problema. En La Canal hi ha, fàcilment, un milió de metres quadrats urbanitzables

AM: Tem que Ibi avance des de l’altre costat i arribe a La Canal mentre Alcoi perd temps decidint el seu futur industrial?
CP
: Sempre hem mirat cap al nord, i potser és el moment de mirar cap al sud, cap a Alacant. Jo sempre he pensat, de fet ho tinc com un somni, que seria viable un corredor industrial Alcoi-Ibi seguint el trajecte de l’autovia. Amb el port, l’aeroport i la connexió D’AVE i de carreteres en Villena a un tir de pedra. Seria una zona industrial perfecta.
I sincerament, Ibi em provoca enveja sana. Pel seu creixement industrial, per la presència en fires i amb una activitat molt gran. Tot el contrari que Alcoi.

AM: I què hi opina de projectes per a fomentar l’emprenedoria I el dinamisme empresarial com Rodes?
CP:
Rodes és ‘la nada’ embolicada en paper cuixé. El govern de Francés està més preocupat pel continent que pel contingut. De fet, per eixe motiu ja han perdut una subvenció de 800.000 euros. No sabem què volen fer a Rodes i el nivell de gestió no convida a l’optimisme. Només sabem que anirà un centre de turisme d’interior. I tot allò de fer una sucursal del Districte Digital per a empreses tecnològiques és fum de canyot, no hi ha un projecte real.

AM: Què vol dir amb això?
CP:
Em fa la sensació que van ‘picotejant’ de totes les subvencions que ixen. Les demanen i després als projectes els posen noms ‘rimbombants’. Que si punters, que si tecnològics. Però no hi ha res darrere. I no són conscients que si demanen subvencions després s’han de justificar i en la majoria de vegades, l’Ajuntament ha d’aportar el 50 % o més dels diners que es demanen.

 AM: Alcoi ha avançat en els últims anys?
CP:
Als alcoians els comença a donar tot el mateix. És trist i ja no es pensa en clau de creixement, progrés ni futur. La gestió és tan pobra que a la gent ja només li preocupa la Seguretat, que el seu carrer estiga net o que no hi haja botellots davant de sa casa. El govern de Francés ha aconseguit que regne una espècie de desinterés entre la ciutadania que pot acabar en decepció i en desafecció del seu poble.
Fins i tot no passa res si no es respecten o avancen les contractes d’empreses privades que gestionen la neteja, els residus o la gestió de l’aigua.

AM: Sembla que el Turisme és un valor a l’alça amb qüestions com ara el Modernisme. Però es trau realment rendibilitat?
CP:
Primer, cal deixar clar que la Setmana del Modernisme és un projecte que naix del govern de Sedano, que ja va incloure Alcoi en la ruta europea del Modernisme. Els actes que celebra Alcoi tenen molta participació, però no ens hem de quedar ací. Ens hem d’obrir a l’exterior i vendre els nostres valors turístics. I també preparar la ciutat per a rebre turistes, perquè no estem preparats. Cal parlar i negociar i ajudar els hostalers per a evitar que un diumenge tot estiga tancat. Tenim dos parcs naturals amb un turisme d’aventura i esportiu per a explotar. No aprofitem el que tenim. Al contrari, tanquem els accessos a la Font Roja sense donar explicacions.