El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carlos Pérez i Lia Ibáñez, guanyadors en el segon concurs de lletres en valencià

El jurat del concrus de lletres de cançons en valencià

Aramultimèdia se suma a aquesta proposta dins la nostra aposta pe valencià. A més de formar part del jurat, t'oferim ara les lletres premiades

El valencià es manté viu de moltes maneres, i una d'elles són les lletres de cançons passen de boca en boca. Per això a Cocentaina, des de la regidoria de promoció del valencià, i amb col·laboració de la Universitat d'Alacant, han organitzat la segona edició del concurs de lletres en valencià per a ser musicades. Un concurs que activa la imaginació dels joves escriptors de les nostres terres.

I en aquesta segona edició han sigut premiats 4 joves, dos en la categoria A, de 12 a 16 anys, i altres dos en la categoria B, de 17 a 23 anys. Pel que fa a la categoria C, d'entre 24 i 29 anys, tan sols s'havia presentat una sol·licitud però que no s'ha acceptat per no reunir la qualitat necessària, i ha quedat desert. El lliurament de premis es farà dins dels actes per la celebració del 9 d'Octubre.

I ara sí, t'oferim el nom de cadascun dels premiats en totes les categories i la lletra que han presentat. Pots punxar en cada imatge per a llegir millor les lletres.

 

En categoria A tenim com a primer premiat Carlos Pérez amb 'Enigmes', lletra amb la qual ha guanyat 200 euros.


En segon lloc ha quedat la lletra d'Andreu Barceló, 'Missatges vius', amb un premi de 150 euros.

 

Ja en categoria B la primera premiada, amb 250 euros, és Lia Ibáñez per la lletra 'La terra de ningú'.

I en segon lloc Arnau Bas per 'Sense carta nàutica', per la que se'n porta 200 euros.


I com explicàvem, la categoria C ha quedat deserta tant en el primer premi, de 300 euros, com en el segon de 250 euros.

El jurat ha valorat cinc aspectes diferents de cada lletra presentada: l'originalitat de la temàtica; la qualitat en l'ús de la llengua amb metàfores i altres figures; la correcció lingüística; la presentació; i sobretot la possibilitat de ser musicada.