El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carmelites activa un punt violeta al centre

L'objectiu és que els alumnes superen tots els estereotips de gènere, i promoure una cultura de pau i tracte respectuós entre tot l'alumnat.

És un nou projecte que potencia la relació directa amb tot l'alumnat, amb un panell amb informació rellevant i un contacte on poder dirigir-se de forma confidencial si tenen algun problema o dubte.

La bona convivència i integració és un dels valors principals que fomenten al col·legi Carmelites d'Alcoi, on ara afegeixen un nou servei per integrar també un enfocament de gènere. Es tracta del 'Punt Violeta', un nou servei "perquè el nostre col·legi siga un espai segur i lliure de qualsevol comportament sexista". 

Està organitzat per la professora coordinadora d'Igualtat i Convivència, Agent d'Igualtat, i especialista en prevenció de violència de gènere, tot i que la idea és formar a poc a poc a altres professors, i fins i tot alumnes, perquè s'incorporen al servei. L'objectiu és que els alumnes superen tots els estereotips de gènere, i promoure una cultura de pau i tracte respectuós entre tot l'alumnat, sense distinció de gènere. El servei compta amb un espai físic en el centre, on es penjarà informació rellevant; i també amb una adreça electrònica disponible per a l'alumnat i on poden, de manera confidencial, fer qualsevol consulta o contar qualsevol problema que tinguen. 

Les Carmelites activen aquest nou servei, que se suma a les Comissions de Convivència i l'equip KiVa de prevenció d'assetjament escolar. El centre també compta amb un equip de mediació, un Pla d'Acció Tutorial molt personalitzat a les circumstàncies de cada estudiant, i un Projecte d'Interiorització que acompanya a l'alumne en el seu desenvolupament emocional.