El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carmelites celebra la primera jornada Erasmus+ amb alumnes de França i Estonia

Al llarg de tres intenses hores, aquests adolescents europeus han pogut conéixer-se i intercanviar experiències en espais de 15 minuts

Esta primera trobada ha sigut mitjançant videoconferència, però el pròxim mes de març els alumnes de Carmelites i els d'Estonia viatgen a França. El mes d'abril els francesos i espanyols viatjaran a Estonia i en juny serà Alcoi el que rebrà als alumnes de França i Estonia.

El passat 8 de febrer el col·legi Carmelites va poder gaudir de la primera jornada Erasmus+ 2022. Esta primera trobada ha sigut per videoconferència. Al llarg de tres intenses hores, aquests adolescents europeus han pogut conéixer-se i intercanviar experiències en espais de 15 minuts, temps en el que canviaven d’ordinador per trobar-se amb nous companys que estaven a centenars de km de distància.

L’alumnat que participa és de França, Estonia i Espanya. Les converses han anat saltant del francés a l'anglés, passant en alguns moments per l'espanyol, i fins i tot algunes paraules en valencià. L'important era comunicar-se i ho han aconseguit des del primer moment. L'objectiu era simple; xarrar i crear relacions abans de viatjar a cadascun dels països per a conviure i realitzar activitats conjuntes de manera presencial.

 

El mes de març l'alumnat de Carmelites i Estònia viatjarà a Carcassonne (França) i, el mes d'abril, seran francesos i espanyols els qui viatjaran a Tartu (Estònia). El col·legi Carmelites Vedruna acollirà a Alcoi, durant el mes de juny, a l'alumnat dels seus socis d'Erasmus+.

Carmelites compta amb una tradició de 20 anys d'intercanvis europeus. Actualment coordina el projecte Erasmus+ “Europe: different origins, a common future” que es prolongarà fins a agost de 2023.