El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carmelites i Paules tornen a ajuntar professionals i estudiants per orientar els alumnes cap al seu futur

Els alumnes es reunien en xicotets grups amb el professional en el que estan interessats
Són les segones Jornades d'Orientació, on 27 treballadors de diferents sectors expliquen als estudiants com són les seues professions

Quins estudis faré quan acabe l'obligatòria? És una decisió difícil i que, indubtablement, marca els anys per vindre. I quan tens 15 o 16 anys pareix la decisió més important de la teua vida. Qualsevol consell és benvingut, i si a més prové d'un professional que ja treballa en allò que t'agrada, millor. Eixe és l'esperit de les Jornades d'Orientació organitzades per Carmelites i Paules, i que enguany celebren la seua segona edició. Els alumnes han pogut parlar tranquil·lament amb quasi 30 professionals de diferents sectors.

Els alumnes de quart d'ESO han de prendre una de les decisions que marquen les nostres vides: a què em dedicaré en un futur? Un moment en el qual tampoc sabem ben bé com funciona el món, i qualsevol ajuda o orientació no és tan sols útil, sinó esclaridora. Així ho saben bé des de les Carmelites i les Paules, que per segon any consecutiu han organitzat les jornades d'orientació per als seus alumnes de quart d'ESO. Una iniciativa diferent i única que dóna l'oportunitat als joves d'apropar-se a les professions en les quals es volen endinsar.

Les jornades s'han celebrat al llarg de dos dies en l'Àgora i han comptat amb diverses sessions. Per una banda, els alumnes i les seues famílies reberen xarrades i informació concreta sobre totes les opcions d'estudis i les vies per accedir als centres que hi ha en les nostres comarques. En una segona sessió, els alumnes han pogut parlar i preguntar a quasi 30 professionals de diferents sectors com és el dia a dia en els seus treballs. Militars, policies, bombers, psicòleg, pediatra, farmacèutic, actor, dissenyador, programador... les opcions eren molt variades. Fins i tot Aramultimèdia ha participat apropant el món periodístic als joves interessats en aquesta professió. Animant els nostres col·legues de futur!

Les jornades han conclòs amb una sèrie de tallers sobre Batxiller o Cicles Formatius, i on també ha participat el Centre Cervantes Jove, un lloc on constantment hi ha tallers formatius per als joves; o AITEX, un dels principals centres investigadors de la zona.

Sense dubte una proposta enriquidora per part de Carmelites i Paules, preocupats per orientar de la manera més completa els alumnes davant el seu futur professional.