El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carmina Reig recorre la seua invalidació i es manté temporalment en la lluita per les primàries

Carmina Reig / Facebook

Les primàries de Podem en Alcoi es mantenen obertes fins al dimarts 5 de febrer. Està previst que el dijous 7 es donen a conèixer les llistes definitives,

La rival de Naiara Davó en les primàries de Podem Alcoi, Carmina Reig, ha recorregut la seua invalidació davant del Comité de Garanties Democràtiques de la formació morada. Reig no considera 'ajustada a dret' la resolució dictada pel Comité Electoral de Primàries de la Comunitat Valenciana, en la qual s'acordava per unanimitat la invalidació. Així doncs la candidatura de Reig es manté en peu en la lluita per les primàries, almenys fins que el Comité de Garanties es pronuncie al respecte.

En l'escrit de recurs Carmina Reig descarta "defectes formals" en la invalidació, i apunta als articles d'opinió publicats per ella mateixa en premsa com a l'origen de la decisió, tal com s'especifica en la resolució impugnada.

"Allò que no pot fer el Comité Electoral és resoldre conflictes la resolució dels quals únicament correspon a aquesta Comissió de Garanties" apunta Reig, qui al·ludeix a l'article 5 del reglament de primàries de Podemos per a qüestionar la validesa de la resolució. Per tant considera que és la Comissió de Garanties l'únic òrgan competent en matèria de resolució d'infraccions del Codi Ètic. Aquestes infraccions fan referència a les difamacions i calúmnies denunciades per la Senadora Vicenta Jiménez i la regidora Naiara Davó, les quals han anunciat que prendran mesures legals contra Carmina Reig.

Amb l'altre dels punts del seu escrit de defensa Reig al·ludeix al dret de llibertat d'expressió, ja que segons argumenta, "tret que s'interpose una querella per injúries o calúmnies, o s'incoe un expedient disciplinari i s'impose una sanció, no es pot coartar l'exercici en la llibertat d'expressió".

A partir d'ara és el torn del Comité de Garanties Democràtiques de Podem per a decidir si s'invalida finalment o no la candidatura de Carmina Reig. De moment, es pot continuar votant per la seua llista 'Creix Alcoi' a través de la  plataforma digital de Podemos.

Recordem que les primàries de Podem al País Valencià en mantenen obertes fins al dimarts 5 de febrer a un total de 95 municipis, entre ells Alcoi. Està previst que el dijous dia 7 es donen a conèixer les llistes definitives, en un procés que en tots els municipis valencians ha comptat amb la participació de 1.100 candidatures.