El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Càrrega i descàrrega en la vorera i passos de vianants sense senyalitzar: els populars critiquen les obres d'Entença

Càrrega i descàrrega a Entença: imatge facilitada pel Partit Popular

El Partit Popular diu no entendre algunes de les decisions preses. Des del consistori al·leguen que les obres encara estan en marxa i la senyalització final es farà en acabar-les.

Fa tres setmanes que ha obert al trànsit el primer tram d'Entença, des del Mercat de Sant Roc fins al carrer Isabel la Catòlica, i des del Partit Popular consideren que s'ha obert amb "inconvenients", "uns resultats criticats per veïns i comerciants".

De primera, diuen "no entendre" la ubicació de la càrrega i descàrrega damunt de les voreres. El regidor Nacho Palmer considera que falta senyalització clara que separe aquesta zona de la de pas de vianants, perquè "suposa que els conductors de camions tinguen una responsabilitat que no han de tindre. Les maniobres de marxa enrere d'un camió són complicades i el fet que un xiquet puga aparéixer, és un risc que no hauria d'existir". A més a més Palmer considera que "ja s'observen les conseqüències del seu ús, voreres sempre brutes i amb més necessitat de manteniment". En definitiva, "no és lògic el sistema implantat, genera molèsties i inseguretat als veïns". Els populars consideren que en aquest punt els socialistes incompleixen l'article 93 del Codi de Trànsit i Seguretat Viària que especifica com s'ha de senyalitzar aquestes zones.

Voreres continues en les cruïlles/AM

 

Per altra banda, Palmer també lamenta la falta de senyalització en les voreres, que en el nou tram d'Entença són continues en les cruïlles: "tenim clar que el vianant té prioritat i que el vehicle tindria la culpa, però haurien de senyalitzar-se aquests passos perquè els vianants tinguen precaució i no tinguem un accident davant una errada de qualsevol conductor". En aquest cas, Palmer al·ludeix a l'Ordre VIV/561/2010 del Ministeri de Vivenda on s'especifica com s'ha de senyalitzar les plataformes úniques que comparteixen trànsit de persones i vehicles.

Per últim, Nacho Palmer trau de nou a coalició una queixa que no és nova per al Partit Popular en la concepció de la nova Entença: la reducció d'aparcament. Una situació que per als populars s'agreuja per l'eliminació de l'ORA i la falta de rotació de vehicles. "Ja ho advertirem en el seu moment i ara observem els resultats i els problemes. Per al comerç és fonamental el tema de l'aparcament i el Govern Socialista no ha sabut articular les solucions necessàries", diu Palmer.

Els Populars asseguren que de tot açò han rebut nombroses queixes de veïns i comerciants de la zona. Per la seua banda, des del govern municipal no valoren les crítiques en considerar que les obres encara no han conclòs. Asseguren que aquest tram del carrer s'ha obert de manera provisional, i que la senyalització definitiva es farà quan acaben les obres.