El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carrer Sant Francesc d'Alcoi: un corredor de vianants entre la Glorieta i la plaça de Dins

La cruïlla dels carrers Sant Francesc i Sant Maure

Es preveuen 400 mil euros en millores en Sant Mateu i Sant Francesc

Nova iniciativa des del govern municipal per tractar de capgirar la cara del carrer Sant Francesc i oferir millor imatge i tractar de recuperar el vessant comercial de la zona. Al setembre es licitaran 400 mil euros per llevar les voreres de Sant Francesc, posar arbres a Sant Mateu, i crear una espècie de corredor que unisca la Glorieta i la plaça de Dins.

La regidora Vanessa Moltó ha explicat que la idea principal passa per unir en un corredor sense trànsit el parc de la Glorieta i la plaça de Dins. I és que continuen els problemes de seguretat ciutadana i el tancament de negocis especialment al carrer Sant Francesc.

Moltó pretén fer només de vianants el carrer i la plaça de Sant Francesc i que es convertisca en la via de comunicació entre la plaça de Dins -centre neuràlgic de l'oci- i la Glorieta. Llevaran les voreres de Sant Francesc i al carrer Sant Mateu instal·laran arbres.

Per posar en marxa aquestes accions, aprovaran un apartat de crèdit de vora 400 mil euros. La intenció és que puga entrar en el ple de juliol per via d'urgència, però si no pot ser, s'aprovarà al llarg de l'estiu per tal de licitar les obres l'últim trimestre de l'any.

Aquesta iniciativa s'uneix a les ajudes oferides des de l'Ajuntament per posar en marxa negocis a una zona que, fa trenta anys, era la milla d'or del comerç a la ciutat.