El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cas Covid Policia Cocentaina: L'Ajuntament de Cocentaina afirma que l'agent contagiat coneixia el seu estat dies abans

Cocentaina

A través de l’informe del laboratori privat al què va acudir el contagiat, ha pogut saber que la prova se la va realitzar dimarts 28 de juliol i no va informar a cap responsable de l’entitat local fins dijous 30, i divendres 31 de juliol, finalment, quan va comunicar que el resultat era positiu.

L'Ajuntament de Cocentaina confirma que l'agent de la policia local va ocultar informació sobre la seua salut encara que es va realitzar la prova dies abans de confirmar el positiu.

L’Ajuntament de Cocentaina ha tingut accés a nova informació sobre el contagi de l’agent de la policia local i, a través de l’informe del laboratori privat al què va acudir el contagiat, ha pogut saber que la prova se la va realitzar dimarts 28 de juliol i no va informar a cap responsable de l’entitat local fins dijous 30, i divendres 31 de juliol, finalment, quan va comunicar que el resultat era positiu. Aquest document ara es troba en mans de Salut Pública.

Aquest fet deixa palés que l’agent va amagar informació als responsables i que no va complir amb el protocol municipal pel qual haguera tingut que comunicar al tècnic de personal i al seu regidor que no es trobava bé i que anava a fer-se les proves. Cosa que no va succeir fins a dijous quan el regidor de Policia li va cridar preocupat per la falta de policia al mercat, moment en què l’agent de policia li va comunicar que no estava al seu lloc de treball per no trobar-se bé. Un fet que ha posat en risc la salut de les persones que treballen en l’Ajuntament de Cocentaina, especialment la dels seus companys, i que haurà de tindre conseqüències per haver amagat informació de vital importància.

L'Ajuntament remarca que des del seu sindicat CSIF, ahir acusaven que l’agent va haver de pagar-se la prova, fet que va ocórrer després que aquest es negara a acudir al centre de salut com han fet altres treballadors de l’ajuntament contestà sense tindre que pagar absolutament res.

Des del govern lamenten profundament que s’haja produït aquesta situació "s’ha jugat brutament amb la veritat i s’ha generat un ambient profundament desagradable amb acusacions malintencionades sobre els responsables polítics però la veritat sempre troba el seu camí i el més important és que totes les proves, de moment, són negatives".

Per altra banda, i a conseqüència d’aquesta nova informació l’alcaldessa i el regidor de Policia i Personal han decidit que totes les persones que treballen a l’ajuntament i tots els regidors de la corporació passen el test serològic per a tranquil·litat de totes i tots. Unes proves que costejarà l’ajuntament i que es realitzaran en els pròxims dies.