El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla ajorna la Fira de Sant Isidre sense noves dates confirmades

Fira de Sant Isidre / Ajuntament Castalla

L'Ajuntament vol decidir les noves dates amb els sectors implicats

L'Ajuntament de Castalla ja busca una nova data per a la Fira de Sant Isidre amb els sectors implicats. En un principi, estava prevista per al 15, 16 i 17 de maig i no se celebrarà, almenys en aquestes dates. Així mateix, el consistori ha decidit cancel·lar la celebració de les Fogueres de Sant Francesc, previstes per a la segona setmana després de Pasqua. “La decisió s’ha pres seguint el sentit comú, les recomanacions sanitàries i les directrius polítiques”, ha afirmat l’alcalde de la localitat, Antonio Bernabeu.

El Consistori no ha fixat cap data alternativa per a organitzar el festeig de la Fira en el futur. Abans de prendre aquesta resolució, l’equip de govern vol reunir-se amb els partits de l’oposició i els agents empresarials i socials més directament implicats en la Fira de Sant Isidre, com són els comerciants, el taller de cotxes i altres associacions locals. Aquestes reunions es duran a terme quan les circumstàncies ho permeten, una vegada es done per conclòs l’Estat d’Alarma per part del Govern Central.


Pel que respecta a les Fogueres de Sant Francesc, la regidora de Festes, Noelia Álvarez, ha assegurat que, a mesura que avance la situació, “es decidirà si es proposa una nova data o se suspén definitivament, per a celebrar-la de nou l’any 2021”.

La Fira, en xifres

La Fira de Sant Isidre, que s’expandeix pel centre històric de Castalla, compliria aquest any la seua edició número XXVIII. L’any passat la mostra va reunir a més de 200 expositors, entre el Mercat Medieval i la Fira Sectorial, amb un pressupost de 90.000 euros per part de l’Ajuntament. A més, va oferir una àmplia oferta d’oci, comerç, cultura, gastronomia i turisme per a gent de totes les edats.