El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla celebra la Gala Festera aquest dissabte 28 d’agost

Festes a Castalla / Arxiu Ajuntament Castalla

L’esdeveniment s’ha organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament, l’Agrupació de Comparses i l’Agrupació Musical Santa Cecília

Castalla no tindrà festes a setembre a causa de la Covid-19, però sí que celebrarà alguns actes com és la Gala Festera. Aquesta tindrà lloc al velòdrom municipal el dissabte 28 d’agost a les 20 h. L’Ajuntament sí que ha organitzat actes puntuals com la missa major en honor a la patrona de la ciutat, la Verge de la Soledat, el dijous 2 de setembre. Per a acabar, el diumenge 5 de setembre es llançarà un castell de focs artificials, com a símbol del fi dels actes festius.

Pel que fa a la Gala Festera, està format per tres actes principals. En primer lloc, un homenatge a la figura dels pregoners i les pregoneres, que són els encarregats de comunicar públicament l’inici de les festivitats. En segon lloc, es realitzarà la presentació del vídeo ‘Tornarem a fer festa’. Com ha explicat la regidora de Festes, Noelia Álvarez, es tracta d’un curt audiovisual encarregat per aquesta àrea amb l’objectiu de “tornar l’ànim als comparsistes amb l’esperança posada en les pròximes festes i que puguem celebrar-les amb un alt grau de normalitat”.

El vídeo es podrà veure públicament per primera vegada durant l’esdeveniment i comptarà amb l’acompanyament dels càrrecs festers. Finalment, el tercer gran acte de la nit serà l’actuació de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, que interpretarà un concert de música festera sota la batuta del director, Pere Vicalet.

Així mateix, l’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha insistit en la importància de “mantenir viu el record de les nostres tradicions”. En aquest sentit, el primer edil ha informat que “a la Gala Festera podrem celebrar un acte commemoratiu de les nostres festes majors, que recarregue les piles i la il·lusió de tota la família festera”.

Noelia Álvarez ha destacat la voluntat de l’equip de govern, i de tota la família festera, “de celebrar de nou les nostres festes de Moros i Cristians amb tots els actes quan la situació sanitària ens ho permeta, en condicions de seguretat per a totes les persones que participen i fan possible aquestes celebracions”.