El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla commemora Les Danses entre el 24 i 26 de setembre

Saul Mira i Teresa García / Aj. Castalla

No hi haurà danses, però si altres activitats relacionades com una exposició fotogràfica, un concert i la projecció d’un documental.

Les Danses de Castalla, considerades Bé Immaterial de Rellevància Local, no es podran ballar a causa de la pandèmia de la Covid-19, però el consistori ha organitzat moltes activitats al voltant de la tradició.

Castalla ha programat distintes activitats del 24 al 26 de setembre. La regidoria de Cultura i la Comissió de Les Danses han organitzat una exposició fotogràfica, un concert i la projecció d’un documental.


El divendres 24 de setembre, la Casa de Cultura acollirà la inauguració de l’exposició del concurs de fotografia de 2019 ‘La Dansà de Castalla’ a les 20:00 hores. En aquest apartat, el primer premi correspon a Reyes Cerdá, el segon a Vicente Llopis i el tercer a Francisco Gil. Per la seua banda, el jurat ha concedit el premi local a Vicente Guill i el premi infantil a Bruno Llopis.

L’endemà, dissabte 25 de setembre, la Colla de Dolçainers i Percussió El Sogall oferirà un concert de música de Danses a tota la població. La interpretació tindrà lloc a partir de les 20:00 hores a la plaça Major de la localitat.

Per últim, el diumenge 26 de setembre es durà a terme la projecció del documental ’30 aniversari de la Recuperació de les Danses’. Les persones interessades a veure aquesta obra podran acudir a la plaça Major a les 20:00 hores. A continuació, els presents retran un xicotet recordatori a la ‘Reina de les Danses 1984’, Saro Yagüe, que va faltar a causa de la Covid-19, segons indiquen des del consistori.

El regidor de Cultura, Saúl Mira, ha destacat “la importància d’aquesta dansa tradicional de Castalla, que ens enllaça amb la forma que tenien els nostres avantpassats de celebrar i ens permet conservar part de la seua herència reflectida en la vestimenta, les passes de ball i les melodies”. L’edil ha afirmat que “aquest any no podrem ballar Les Danses, per a evitar la proliferació del virus, que segueix entre nosaltres, però esperem poder celebrar amb normalitat aquesta mostra de la nostra història i cultura quan les condicions sanitàries ens ho permeten”.