El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla contracta un tècnic que ajude a captar i gestionar ajudes europees

La contractació serà durant un any i està subvencionada pel LABORA amb 33.200 euros.

L'Ajuntament de Castalla vol aprofitar les subvencions europees Next Generation, i ha contractat un tècnic qualificat perquè ajude amb totes les tramitacions i paperasses.

No sols s'encarregarà de les ajudes que demane el consistori, sinó que també pot assessorar a les empreses del municipi que vulguen optar a subvencions europees. "La contractació d’aquest lloc especialitzat permet a Castalla accedir a importants ajudes provinents d’Europa, tramitar les subvencions i gestionar els diners de què siguem beneficiaris, tot això amb l’objectiu d’accelerar la recuperació econòmica i enfortir el nostre teixit empresarial", explica la regidora d'hisenda, Gema Sánchez. "Este perfil tècnic també s’encarregarà d’assessorar el teixit empresarial castellut per a ajudar a captar el major nombre de fons europeus. Es tracta d’una dedicació que, per les característiques, requereix uns determinats coneixements i recursos dels quals no tots els Ajuntaments disposen a les seues plantilles".

Els projectes subvencionables per Europa han de centrar-se en un d'estos quatre eixos: transició ecològica, transformació digital, cohesió social i territorial, o igualtat de gènere. Castalla a més treballa en la seua Agenda Urbana, basada en els objectius de l'Agenda 2030.