El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla crea una 'Escape Route' pel municipi

  • Es diu 'Castalla, la rondalla perduda', i s'activarà a partir de la setmana de l'11 d'abril.
  • En una segona ronda del joc s'incorporarà el comerç i hostaleria de Castalla per tal d'afavorir el consum al municipi.

Ajuda a un jove Enric Valor a recopilar rondalles per a recuperar la memòria perduda de la humanitat. És una original proposta turística i familiar que ens durà de ruta per tota Castalla. No hi ha horaris, no cal reservar i no has de descarregar cap aplicació, tan sols necessites un mòbil o tablet amb internet per a seguir les pistes, i moltes ganes de jugar.

L'Ajuntament de Castalla i l'empresa Vora Serra ens presenten una original proposta turística, una ruta per la ciutat però acompanyats per una divertida història i una sèrie de jocs que cal resoldre pel camí.

Aquesta proposta no té horaris ni inscripcions. Per a començar, tan sols cal anar a l'Oficina de Turisme de Castalla i escanejar el codi QR per vore el primer vídeo i iniciar el joc. Coneixerem a un jove Enric Valor a principis del segle 20, quan rep la visita del doctor Bru, un viatger del temps qui l'alerta dels problemes del futur: la gent està perdent la memòria perquè ja no es conten històries orals de generació en generació. I així, amb les rondalles com a excusa, s'inicia una aventura molt divertida en 16 etapes que ens permet conéixer el patrimoni, la història i la cultura de Castalla traient-li profit a les noves tecnologies.

Eixa la primera ronda del joc, perquè en una segona ronda s'incorporaran els establiments comercials i d'hostaleria, amb diferents recorreguts, propostes i ofertes. Així, en acabar el joc principal, tindrem un llistat de tot el que es pot fer en Castalla, que podem visitar com sempre he fet turisme, o jugant.