El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla demanarà ajudes a l’IVACE per a la millora i modernització dels polígons industrials

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha valorat de manera positiva la decisió del plenari municipal.

La localitat optarà a 600.000€, que repartirà entre els diferents polígons industrials. Ja durant 2022 s'han demanat aquestes ajudes per als polígons de 'El Riu' i 'Bastà'.

Així s’ha aprovat al Plenari Municipal. Castalla ha aprovat sol·licitar les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis dels Polígons Industrials (PI), corresponents a l’anualitat 2023. Aquesta convocatòria fa referència als polígons UZI-6 ‘El Riu’, ‘UA II’ y UZI-5 ‘Bastà’.

A través d’aquesta línia d’ajudes de la Generalitat Valenciana, el Consistori castellut podrà optar a 600.000 euros, 200.000 euros per a cadascun dels polígons industrials. Aquesta inversió ajudarà a seguir amb el treball municipal que té com a objectiu fer aquests equipaments més atractius per a futures inversions i potenciar el creixement dels mateixos.

Durant l’any 2022 l’Ajuntament de Castalla ja es va beneficiar de les ajudes de l’IVACE. Aquestes es van dividir en 240.468 euros per al Polígon Industrial ‘El Riu’ i 190.000 euros per a ‘Bastà’.

Gràcies a les subvencions el Consistori ha escomès les següents tasques: creació i millora de zones verdes, regeneració ambiental i paisatgística; instal·lació de punts de càrrega de vehicles; millora de l’enllumenat públic; senyalització horitzontal i vertical d’aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda per a afavorir l’accessibilitat de l’àrea; obra civil per a la futura implantació de fibra òptica; instal·lació d’un tram de carril bici i millora viaria i de la xarxa contra incendis.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha valorat de manera positiva la decisió del plenari municipal. Segons el primer edil, “la millora constant dels polígons de Castalla és fonamental perquè les nostres empreses puguen competir en la primera línia, amb instal·lacions amb totes les necessitats que tenen en la seua activitat diària”.