El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla estudia com millorar la seua Fira de Sant Isidre

Fira de Sant Isidre, edició anterior. Imatge via web Fira Sant Isidre

Volen repensar-se la fira, descobrir per què no acaba de quallar, i trobar la manera de donar-li una espenta. El consistori ha encarregat un diagnòstic per saber què falla i com arreglar-ho.

Les nostres comarques tenen fires molt atractives al llarg de tot l'any, i des de Castalla no volen quedar-se enrere. L'alcalde Antonio Bernabéu reconeix que "l'evolució dels últims anys d'aquest certamen característic de Castalla no ha tingut els resultats satisfactoris pel que fa a creixement, adaptació i nombre d'expositors", i per això vol impulsar un important canvi de la fira durant aquesta legislatura. De fet, els pressupostos del 2020 arreplegaran una partida pressupostària específica per a les primeres actuacions. 

I el primer pas ja s'ha donat. El consistori ha encarregat un estudi per a fer un diagnòstic actual, que permeta fer propostes de millora. L'estudi el fa l'empresa GoOnFair, especialitzada en aquestes auditories, i l'ha de tindre enllestit per a març. L'objectiu és fer un pla d'acció tant a curt com a llarg termini, que permeta implementar els primers canvis en l'edició del 2020. 

Javier Montava, director gerent de l'empresa auditora, explica que volen una imatge real de la fira de Sant Isidre en tots els àmbits, "mitjançant 7 pilars: antecedents; anàlisi administrativa; recursos humans; estructura i desenvolupament; valors complementaris; imatge, premsa i comunicació; i viabilitat econòmica". L'objectiu és que la fira "genere el major impacte econòmic amb la menor inversió de recursos".