El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla explica els avanços en matèria de memòria històrica i es reuneix amb familiars de persones represaliades durant la Guerra Civil

El projecte compta amb una inversió municipal de 51.160 euros i una subvenció de la Generalitat Valenciana de 38.370 euros

32 persones de Castalla estan soterrades a la fossa 32 del cementeri municipal d’Alacant. L’Ajuntament de Castalla es reuneix amb els familiars de les persones represaliades per explicar els treballs d’exhumació que arrancaran al mes de juny.

L’Ajuntament de Castalla avança en el projecte per a recuperar la memòria històrica del municipi. Els membres de l’equip de govern es van reunir el passat dissabte 29 de gener a la Casa de Cultura de la localitat amb els familiars de les persones represaliades durant la Guerra Civil que es troben soterrades en la fossa número 32 del cementeri municipal d’Alacant.

L’objectiu de l’encontre ha sigut explicar als assistents els treballs d’exhumació de víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura, que començaran a partir del mes de juny, segons el previst. A més de veïns i veïnes de Castalla, també hi havia persones d’altres punts de les comarques alacantines com El Verger i Monfort del Cid.

Les persones que van assistir a la reunió van poder formular totes les preguntes que van estimar oportunes tant a la regidora com l’alcalde de la localitat, Antonio Bernabeu, i als representants de l’associació Arqueoantro, que s’encarregarà de realitzar excavacions. Així mateix, també es van prendre mostres genètiques d’ADN dels familiars vius per a realitzar les analítiques i poder identificar als seus parents.

El projecte compta amb una inversió municipal de 51.160 euros i una subvenció de la Generalitat Valenciana de 38.370 euros a través de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

El primer edil també ha reiterat la “responsabilitat municipal en ajudar a les famílies que volen saber on descansen les restes dels seus avantpassats perquè puguen descansar al cementeri de la nostra ciutat”.