El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla finalitza el primer Pla d'Igualtat entre dones i homes del municipi

Reunió amb representats de l'empresa Equalitat // Foto de l'Ajuntament de Castalla

El dia 9 de juliol es presenta el projecte i ja es pot consultar a la web municipal. L'objectiu és aconseguir la igualtat efectiva

L'Ajuntament de Castalla ha finalitzat el primer Pla d'Igualtat entre homes i dones del municipi. La regidora d'igualtat ha fet públic el calendari de presentació i implementació del 'Pla d´Igualtat d'oportunitats entre dones i homes de Castalla', el primer full de ruta d'aquest tipus que s'aprova a la localitat. El passat 19 de juny es va mantenir una reunió amb representants de l'empresa Equalitat per a establir les directrius que el Consistori seguirà a l'hora de desplegar el pla fins a desembre de 2020. Amb la fi de l'estat d'alarma, l'Equip de Govern ha pogut per fi treure a la llum tot el treball intern que ha fet durant els mesos de confinament. 

D'acord amb el calendari de l'empresa promotora, el 9 de juliol es presentarà públicament el Pla d'Igualtat per a explicar els detalls que contempla el projecte i les activitats previstes pel 2020. Posteriorment, el 23 de juliol, es mantindrà una reunió amb les entitats del teixit associatiu castellut per a començar a treballar seguint les indicacions del full de ruta. Al mes de setembre, l'ajuntament s´ocuparà d'implementar-ho internament amb el seu funcionament. 

La regidora d'Igualtat, Maite Gimeno, ha afirmat que "l'objectiu del Pla d´Igualtat és aconseguir la igualtat efectiva". El pla contempla actuacions fins l'any 2023 i també preveu la integració del principi d'igualtat de tracte i oportunitats en totes les accions que el Consistori pose en marxa.

Cal destacar la importància que ha tingut la participació ciutadana i del teixit associatiu en tot el procés de redacció del projecte. El Consistori també col·laborarà pròximament amb el teixit industrial de Castalla, una de les característiques pròpies de la localitat. 

El 3 de desembre de 2019 es va aprovar inicialment el Pla d'Igualtat al Plenari Municipal, i de manera definitiva el 2 de març de 2020. Els veïns i veïnes de Castalla interessats en consultar els detalls del document ho poden fer a través del següent enllaç: 

http://www.castalla.org/wp-content/uploads/2020/03/Pla-Igualtat-Homes-i-Dones-Castalla.pdf