El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla i Muro comptaran amb oficines Justiprop, d'assessorament judicial gratuït

L'oficina de Castalla comença a funcionar este 17 de novembre

En estes oficines s'intenten resoldre dubtes judicials. Atenen advocats en una dependència municipal, i el servei el paga la Generalitat.
 

La consellera de Justícia ha anunciat una nova oficina a Castalla per a este mateix mes de novembre, i en gener del 2023 està previst que comence a funcionar també la de Muro.

La conselleria de Justícia amplia la xarxa d'oficines Justiprop. Es tracta d'un servei d'orientació, assessorament i informació jurídica, finançat per la Generalitat Valenciana, i prestat per professionals de l'advocacia que atenen en dependències municipals un dia a la setmana.

A les nostres comarques comptem tan sols en una oficina Justiprop a Banyeres de Mariola, on es pot rebre assessorament judicial a la plaça de la Malva els dimecres de matí. I ara conselleria preveu l'obertura de dos més a Castalla i Muro.

La de Castalla començarà a funcionar el pròxim 17 de novembre i atendrà els dijous de vesprada a l'avinguda de la Constitució número 68. I per a gener del 2023 es preveu també que comence a funcionar la de Muro, on s'atendrà els dimarts de vesprada en l'edifici municipal del camí Vell de Setla número 15.

Estes noves oficines se sumen a les 16 que ja existeixen a la província d'Alacant, 44 en total a la Comunitat Valenciana.

"És fonamental garantir l'accés a la Justícia com a primer dret, d'ací la importància dels espais oberts en les oficines municipals com a serveis d'orientació jurídica que faciliten a la ciutadania tota la informació sobre els recursos existents per ajudar a solucionar els seus problemes", explica la consellera de Justícia Gabriela Bravo.