El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla injecta vora 5 milions d’euros en 2021 per superar la Covid-19 en distints àmbits

Gema Sánchez, Antonio Bernabeu i Maite Gimeno / Ajuntament de Castalla

L'última modificació de crèdit és de 3,6 milions deuros i ha de ser aprovada en el plenari municipal

Castalla injecta vora 5 milions d’euros en 2021 per superar la Covid-19 en distints àmbitsMillores en eficiència energètica, medi ambient, camins rurals, rehabilitacions i millores a la Casa de Paco Rico i altres edificis municipals com l’Auditori, la Casa de Cultura o el mateix consistori. Castalla pretén realitzar totes aquestes millores amb la modificació de crèdit de més de 3,6 milions d’euros. Aquests diners s’uneixen a la primera modificació de crèdit aprovada en abril d’1,3 milions. Cal recordar que aquesta segona modificació ha de ser aprovada al plenari municipal.

Entre les múltiples iniciatives que conté la modificació de crèdit, està l’actuació que va a realitzar-se en edificis del conjunt històric, cultural i patrimonial. També la casa de Paco Rico i diversos edificis municipals. Una altra acció que es durà a terme és la rehabilitació i millora de l’antic ajuntament i de la Casa de Cultura. En l’àrea de medi ambient, s’executarà l’habilitació i recuperació del sender en el Riu Verd i altres zones enjardinades. Aquesta partida també té en compte l’asfaltatge de carrers i l’arranjament de camins rurals, la rehabilitació de parcs i altres instal·lacions. Cal destacar que alguns d’aquests projectes ixen dels processos de participació ciutadana.


L’alcalde, Antonio Bernabeu, ha assegurat que “l’equip de govern ha fet una anàlisi de l’impacte de la modificació de crèdit en les arques públiques per a confirmar la solvència municipal. D’acord amb les nostres previsions, la incidència final en els comptes seria molt inferior als 5 milions mobilitzats, gràcies als superàvits pressupostaris i altres corrents d’ingressos addicionals que genera Castalla”. De fet, Bernabeu ha destacat que “som plenament conscients que gestionem diners públics i els usarem per a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Castalla i per a impulsar l’activitat econòmica del nostre municipi quan més falta ens fa”.

Per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha incidit en què “també dedicarem els diners a nombrosos projectes menors, però en tot cas de gran importància per a la localitat”. Així mateix, la regidora de Turisme, Maite Gimeno, ha assenyalat que “actuarem sota estrictes criteris de mesura, responsabilitat i racionalitat per a dedicar els diners públics a aquelles inversions que milloren els serveis que rep la gent del nostre poble, així com per a ajudar-los a superar les dificultats que ha provocat la pandèmia del coronavirus”.