El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla intensifica els controls contra les rates abans de l’estiu

Control de rosegadors / Aj. Castalla

La ciutadania també “pot contribuir amb accions senzilles com evitar deixar menjar als carrers per als animals, no deixar brossa fora dels contenidors i mantenint en bon estat els solars privats”, segons Asun Vera

La Regidoria de Medi Ambient de Castalla controlarà als rosegadors durant tot l’any, però a l’estiu s’intensifica més, ja que es donen les condicions idònies per a la seua proliferació. Els punts de control s’aplicaran en xarxes de clavegueram i instal·lacions subterrànies, llits públics, col·lectors i espais abandonats.

Ambiqai Sanitat Ambiental és l’empresa encarregada en previndre aquesta plaga a Castalla. L’objectiu és actuar abans que la població cresca i reduir el grau d’infestació al màxim. Així, amb l’arribada de l’estiu i la pujada de temperatures, condicions favorables per als rosegadors, el Consistori ha redoblat els esforços.

La regidora de Medi Ambient, Asun Vera, ha detallat que s’establiran punts de control “en les xarxes de clavegueram i instal·lacions subterrànies, els llits públics, els col·lectors i aquells espais de la nostra ciutat que són propicis a la proliferació de plagues”. Els tractaments també tindran en compte els encreuaments, les capçaleres de xarxa, les terminals i els punts amb poc cabal.

A més, Asun Vera ha ressaltat “la importància dels tractaments de control de plagues per a assegurar el bon estat de la salut pública de Castalla, sobretot de cara a l’estiu, entre els mesos de maig i setembre, quan hem de ser especialment responsables”. Vera també s’ha dirigit a la ciutadania, que “pot contribuir amb accions senzilles com evitar deixar menjar als carrers per als animals, no deixar brossa fora dels contenidors i mantenint en bon estat els solars privats”.