El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla inverteix més de 41.000 euros en un circuit per a bicicletes i monopatins

Pump Track / Aj. de Castalla

Castalla també anuncia la construcció d'una pista d'skate que "previsiblement estarà acabada abans que acabe l’any”, segons Raquel Guill, regidora d'Urbanisme.

"Es tracta d’una demanda que els usuaris fa temps que ens demanen". Així ho ha confirmat responsable d’Urbanisme de l'Ajuntament de Castalla, Raquel Guill. El consistori ha invertit 41.684 en la construcció d'un circuit esportiu de ‘Pump track’, dirigit especialment a usuaris de bicicletes i monopatins.

El projecte, que s’ha impulsat a través de la regidoria d’Urbanisme, dotarà a la ciutat d’una pista esportiva dedicada per a usuaris amb monopatí, bicicleta o patins. La parcel·la té una superfície de 950 metres quadrats i la longitud de la pista és de 100 metres, aproximadament.

Raquel Guill ha declarat que “es va contractar en desembre i la construcció s’ha realitzat molt ràpidament, en només tres setmanes, encara que de moment no està oberta al públic per les restriccions vigents”.

El regidor d’Esports, Román Sáez, ha incidit en què “es tracta d’un carril bici dinamitzat, dirigit a tota classe d’usuaris, de xiquets a joves i també per als adults de Castalla, que poden fer ús d’ell i practicar una activitat molt divertida”.

Qué és un 'Pump track'?

El ‘Pump track’ fa referència a un circuit esportiu de dimensions reduïdes que es pot recórrer íntegrament sense fer ús dels pedals, en el cas de la bicicleta, o de l’impuls del nostre peu, quan anem en monopatí. En aquest sentit, l’usuari ha d’aprofitar l’impuls inicial i les característiques pròpies del terreny (les costeres, salts i pendents) per a completar l’itinerari únicament amb l’ajuda de la inèrcia. La perícia i la destresa de cada individu l’ajudaran a finalitzar amb èxit el recorregut.

La responsable d’Urbanisme, Raquel Guill, ha explicat que “amb la pista de ‘Pump track’ els nostres veïns podran gaudir d’un circuit amb bici o monopatí sense el perill que existeix quan circulen pels carrers junt amb els cotxes”. A més, l’edil ha avançat que “completarem les instal·lacions amb la construcció en el mateix lloc d’una pista de ‘skate’, que previsiblement estarà acabada abans que acabe l’any”.