El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla inverteix més de 7.200 euros en la vigilància i control larvari de mosquit comú i mosquit tigre

Imatge facilitada per l'Ajuntament de Castalla

Els mosquits normalment es concentren a zones amb vegetació descuidada i mala herba, i a les acumulacions d’aigua superficials com rius, estanys, fosses sèptiques o fonts ornamentals

Entre maig i setembre, Castalla aplica un programa de vigilància i control larvari de mosquit comú i mosquit tigre. Aquest s'executa per un import de 7.257,58 euros amb l'empresa Ambiqai Sanidad Ambiental S.L. El programa de control d’insectes es divideix en tres tipus d’actuacions. Per un costat, el tractament larvicida quinzenal d’embornals. Per l’altre, la revisió quinzenal de trampes atraients. El projecte es completa amb un tractament quinzenal larvicida en cas de detectar-se la presència de larves a les trampes col·locades com a testimoni.

Els treballadors de l’empresa encarregada del programa de vigilància i control dels mosquits aconsellen prestar atenció a les zones amb vegetació descuidada i mala herba, i a les acumulacions d’aigua superficials com rius, estanys, fosses sèptiques o fonts ornamentals, on és probable que hi haja una major presència de mosquits. Per tot això, els serveis municipals de neteja actuaran a les rambles i al sanejament de les zones humides com a complement a les actuacions de l’empresa de sanitat ambiental.


La regidora de Medi Ambient, Asun Vera, recorda que lluitar contra el mosquit tigre i el mosquit comú, es cosa de tots. Apela a “la col·laboració ciutadana dins dels espais privats, entre tots hem d’evitar l’acumulació d’aigua a testos, poals o altre tipus de recipients que són propicis per a l’aparició dels mosquits. Educar-nos en aquest sentit és fonamental”.